Svensk Orientering logotyp
06.11.2018

Svenskarna imponerade i Norge – igen

Orientering
Sommarens För-VM i norska Östfold blev en svensk uppvisning där Blågult vann samtliga distanser utom herrstafetten. På ett VM-läger i Norge tar svenskarna återigen för sig.

Fyra svenskar är denna vecka tillbaka i Norge för att VM-ladda. Det handlar om Gustav Bergman, William Lind, Albin Ridefelt och Jens Rönnols och under tisdagen sprang de prolog och jaktstart tillsammans med det norska landslaget.

Och återigen visade svenskarna framfötterna. Albin Ridefelt var först i mål efter jaktstarten där löparna stack iväg i omvänd startordning. Trea blev norrmannen Olav Lundanes, regerande världsmästare i långdistans, och tvåa Gustav Bergman, som efter en strålande prolog fick starta allra sist i jaktstarten.

Träning är träning och inga resultatlistor finns publicerade, men Lundanes verkade i alla fall imponerad av den svenska kvartetten:

- Jag vet inte vad jag ska säga om att svenskarna får vara med på våra träningspass, skojade han.

- De var våldsamt starka och bara rusade förbi mig.

Den svenske kvartetten kom till Östfold i söndags och stannar till torsdag, sedan reser de till Göteborg och landslagets höstsamling.

- Det är fint att vara här de här dagarna. Veckan kommer att ge oss en bra bild av vad som väntar på VM 2019. Det är bra att ha med sig in i vinterträningen, säger William Lind.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter