Svensk Orientering logotyp
02.09.2018

Sverige tvåa i herrstafetten

Orientering
Det blev norsk seger i den avslutande herrstafetten under världscupen i Norge. Sverige blev tvåa: ”Jag fick ett jättebra utgångsläge, men orienterade riktigt dåligt”, säger slutsträckans William Lind.

Sverige vann samtliga tävlingar under världscupen i Norge fram till den avslutande herrstafetten. Där blev det hemmaseger, men blågult var med allra längst framme genom hela stafetten.

Albin Ridefelt gav Sverige en kanonstart genom att vinna startsträckan med 43 sekunder:

- Jag försökte vara offensiv och kom in i orienteringen redan från start. Och det var ett väldigt bra tekniskt lopp, jag gjorde bara någon liten krok, säger Ridefelt som skickade ut Gustav Bergman i ledning.

Och Bergman förvaltade utgångsläget på ett riktigt bra sätt, och han skickade ut slutsträckans William Lind med en halvminuts försprång till de jagande lagen. Men han hämtades in och under den andra halvan växlade det flera gånger i ledningen. Med ett par kilometer var det dubbelt svenskt i spets med både Lind och andralagets Emil Svensk.

- Tyvärr var jag okoncentrerad i två sekunder och gick upp på fel topp, när jag var uppe insåg jag misstaget och då hade Norges Magne Daehli passerat. Jag jagade men Magne orienterade bra hela vägen in. Det känns tråkigt att jag sabbade det med så dålig orientering när Albin och Gustav gjort det så bra på de två första sträckorna, säger William Lind.

Det svenska andralaget med Martin Regborn, Jonas Leandersson och Emil Svensk slutade trea, 24 sekunder bakom segrande Norge.

I början av oktober avslutas årets världscup med fyra tävlingar i Tjeckien.

 

Herrar: 1) Norge (Eskil Kinneberg, Olav Lundanes, Magne Daehli), 114.12, 2) Sverige 1 (Albin Ridefelt, Gustav Bergman, William Lind), +0.03, 3) Sverige 2 (Martin Regborn, Jonas Leandersson, Emil Svensk), +0.24.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter