Svensk Orientering logotyp
27.07.2019

Tiderman och Svedberg vann O-Ringen

Mountainbikeorientering
Gävles Patrik Svedberg svarade för en mäktig upphämtning och åkte in som seniorvinnare i H21-klassen i O-Ringen. På damsidan gjorde Haninges Anna Tiderman en ny bra etapp och vann med tio minuters marginal.

I dag avslutas O-Ringen Kolmården vid Arena Yxbacken utanför Norrköping. Och det blev en het och fysiskt mycket utmanande etapp.

Haninges Anna Tiderman har gjort ett mycket stabilt O-Ringen. Hon vann samtliga fyra etapper inför den avslutande jaktstarten. På den tuffa avslutningsetappen var dock Kamrats Emelie Holmström snabbast av alla. Men det var aldrig någon fara för Tidermans totalseger. Marginalen i totalen mellan Tiderman och Holmström blev tio och en halv minut.

I H21-klassen blev det däremot stora omkastningar. Gävles Patrik Svedberg gick ut som femma på den sista etappen, men han klättrade hela vägen upp till totalseger. Svedberg vann med närmare tre minuters marginal till tvåan Pär Gustavsson.

De svenska landslagsåkarna har som bekant inte kört hela O-Ringen i år; detta då de förbereder sig inför VM i Danmark. Tävlingarna i Viborg inleds med sprint under söndagen och pågår till nästa lördag då det är dags för stafett.

 

Damer: 1) Anna Tiderman, Haninge, 6.22.27, 2) Emelie Holmström, Kamrat, +10.29, 3) Karin Gustafsson, Garphyttan, +14.37.

Herrar: 1) Patrik Svedberg, Gävle, 6.35.34, 2) Pär Gustavsson, Göteborg-Majorna, +2.54, 3) Oskar Johansson, Västvärmland, +13.34.

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter