Svensk Orientering logotyp
24.07.2019

Tre av fem O-Ringen-etapper avverkade för mountainbikeorienterarna

Mountainbikeorientering
I frånvaro av VM-aktuella landslagsåkare är det lite mindre kända namn i toppen av huvudklasserna. I D21 har Anna Tiderman ett säkert grepp om händelserna och i H21 tog idag Jonny Engel över täten tack vare en etappseger.

Arrangörerna har så här långt bjudit på fina och ban- och terrängmässigt växlande tävlingar. Måndagen bjöd på en medeldistans med snabbcyklade stigar. Tisdagens långdistans hade i inledningen av banorna några rejäla långsträckor som fick de tävlande att stanna upp och tveka och onsdagens sprintbetonade medeldistans visade upp ett extremt tätt stigsystem och massor av kontroller.

Ännu inget avgjort i huvudklasserna

I D21 har Anna Tiderman, Haninge SOK, varit säkerheten själv och har radat upp tre etappsegrar. Ledningen till totaltvåan Karin Gustafsson, Garphyttan är dryga sju minuter. Kan tyckas kassaskåpssäkert men orientering är orientering. I herrrarnas seniorklass har Oskar Johansson, Västvärmlands OK inledningvis tagit två etappsegrar. Men på dagens tävlings tog Jonny Engel en etappseger och tog även över ledningen från Oskar och här skiljer nu bara tre minuter mellan dessa.

Jämna tider bland herrjuniorerna

Tyvärr blev det ingen damjuniorklass i frånvaro av landslagsåkarna. Men i herrar 17-20 är det jämna fajter och lite omväxling i tätpositionerna. Efter tre etapper har Isak Hagberg, Kalmar OK tagit ledningen med dryga sex minuter före Rasmus Täck, OK Hammaren.

Nu tar MTBO:arna vilodag på torsdagen och återkommer med de avslutande etapperna på fredag och lördag.

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter