Barn- och ungdomsutvecklare

Svenska Orienteringsförbundet söker en driven barn- och ungdomsutvecklare för ett vikariat på cirka ett år.

Brinner du för barn och ungdomsverksamhet? Då finns det nu ett spännande vikariat på cirka ett år som barn- och ungdomsutvecklare.

Vår befintliga barn- och ungdomsutvecklare kommer att gå på föräldraledighet från och med november i år och cirka ett år framöver. Under den tiden söker vi en driven person att utveckla verksamheten för vår framtid: barn och ungdomar.

Heltidstjänsten täcker ett antal ansvarsområden och arbetsuppgifter, varav de viktigaste är:

  • Driva och utveckla förbundets utbildningar för barn och ungdomar samt våra lärarfortbildningar. Till din hjälp finns erfarna utbildare samt för lärarfortbildningarna även en projektledare.
  • Förvalta och utveckla våra utbildningsmaterial samt koncepten Utvecklingsmärken och Stjärnkampen.
  • Ytterst ansvarig för Rikslägret sommar och vinter.
  • Kontakt- och stödperson för våra distrikt och föreningar när det gäller barn- och ungdomsrelaterade frågor.
  • Delaktig i beslut om fördelning av projektstöd till våra föreningar.

Barn- och ungdomsutvecklaren ingår i SOFT:s Idrottsenhet, som är ett starkt team med bred kompetens och erfarenhet. Utöver idrottsenheten kommer olika arbetsgrupper, tränarakademi, våra projektledare för Rikslägret samt lärarfortbildningarna att finnas tillhanda som stöd och hjälp.

 

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten är initiativrik, skapar lätt goda kontakter och brinner för att utveckla svensk orientering genom att leda vårt arbete för barn och unga. Du trivs med att ha huvudansvaret men förstår också att det är genom ett starkt teamarbete som vi når våra mål på bästa sätt.

Du ser lösningar, inte problem, och gillar att arbeta både med kort- och långsiktiga frågor. Du har hög social kompetens, ser fram emot att arbeta med och leda människor.

 

Kvalifikationer och meriter

Du bör ha god insikt i orientering genom att själv vara eller ha varit aktiv, ledare och/eller funktionär. Det är meriterande om du är eller har varit aktiv som barn- och ungdomsledare inom någon av fyra grenar och om du har gått några av våra utbildningar för barn- och ungdomstränare.

Det är meriterande om du har digital kompetens och erfarenhet inom utbildning eller webbutveckling, eftersom vi just nu håller på att digitalisera våra utbildningar och fortsätta vår satsning på Stjärnkampen.  

 

Om Svensk Orientering

Totalt har Svenska Orienteringsförbundet cirka 82 500 medlemmar, vilket gör oss till ett av landets största idrottsförbund. Vi har fyra grenar: orienteringslöpning, skid-, mountainbike- och precisionsorientering. Förbundskansliet är placerat i Stockholm och har drygt 25 medarbetare.

 

Arbetstider och omfattning

Föräldravikariat. Heltid under cirka ett år. Tillträde så snart som möjligt. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

 

Placering

Tjänsten är placerad på vårt kansli som ligger i Hammarby sjöstad i Stockholm.

 

Ersättning

Fast lön.

 

Så ansöker du

Ansökan med personligt brev och cv skickas till moa.olsson@orientering.se.

Vi gör intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 24 september 2023.

Vi eftersträvar jämställdhet och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

 

För ytterligare information

Barn- och ungdomsutvecklare, Moa Olsson, 0104-507174, moa.olsson@orientering.se

Idrottschef, Mette Brolinson, 0708-464145, mette.brolinson@orienering.se

Facklig kontakt, Unionen, Linnea Börjars, 0104-765368, linnea.borjars@orientering.se