Arrangör och kontakt

Eskilstuna OL, IK Standard, Sundby GoIF och Ärla IF bjuder in till hittaut i Eskilstuna

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning för allmänheten och drivs ideellt av de lokala orienteringsklubbarna på en rad orter runt om i landet. I Eskilstuna arrangeras Hittaut av Eskilstuna OL, IK Standard och Ärla IF. Besök gärna vår hemsida för information om vår övriga verksamhet, såsom nybörjarkurser, träningar och tävlingsarrangemang.

Kontakt

Frågor och förslag? Kontakta Olle Bergman, Eskilstuna OL.


olle@bergman.com

070-888 55 41


Vi är jätteglada om ni rapporterar oklarheter och problem, inte minst förstörda eller försvunna checkpoints! 


Mer om arrangörsklubbarna

Eskilstuna OL – den stadsnära klubben

Eskilstuna Orienteringslöpare är orienteringsklubben som håller till i Vilsta, med egna lokaler i Raststugan. Vi har fler kartor runt stan, till exempel i Kronskogen, Odlaren och Hugelsta.

Våra aktiviteter engagerar orienterare i alla åldrar – från åttaåriga nybörjare till erfarna veteraner. Vi har även några medlemmar som utövar orientering på cykel, så kallad MTBO (MounTainBike-Orientering).  För oss står samvaron i centrum, och alla deltar utifrån sina mål och sin förmåga. Oavsett om du vill lära dig en tuff tävlingssport eller bara bli tryggare i skogen med karta och kompass är du välkommen i gemenskapen.

Klubben har många ambitiösa veteranidrottare, men fokus för verksamheten är ungdomsträningarna som äger rum på torsdagar klockan 18 under vår och höst. Här möter ungdomarna naturen på nära håll, i dagsljus såväl som i mörker, i sol såväl som i regn. De lär sig inte bara hur de ska använda karta och kompass – de utvecklar också självförtroende och problemlösningsförmåga. Den fysiska träningen kommer av sig själv: att springa i skogen utvecklar kondition, balans och koordination.

Tränings- och Ungdomskommittén, TUK
Olle Bergman, ordf, 070-888 55 41
Bo Karlsson Löfroth, 070-523 81 99

MTBO-teamet

Magnus Hellberg, 073-388 80 69

Välkommen till oss! Mer info: www.eol.se

IK Standard – Hållstaklubb som firar 100-årsjubileum

Strax efter första världskriget träffades ett antal Hållstagrabbar i Ryningsbergs fårhage och lirade fotboll.
Gänget kallade sig för UVARNA. Detta var upptakten till den idrottsklubb som 1921 skrev sina första stadgar och som på förslag av idégivaren och eldsjälen, -senare mer känd som boxningspromotorn, ägaren till Rekordmagasinet och Allsport mm - Edwin Ahlqvist döptes till IDROTTSKLUBBEN STANDARD.

Föreningen som i år firar 100 år har idag har mer än 500 medlemmar. Under årens lopp har föreningen hela tiden varit en flersektionsförening med olika idrotter. Idag bedriver föreningen FOTBOLL, ORIENTERING och INNEBANDY vilken nu är den verksamhet med flest aktiva utövare,

En aktiv damsektion och en OL-veteranklubb utgör ett bra stöd till föreningens verksamhet med många ambitiösa ledare och aktiva.

Klubben har sin en Idrottsplats belägen i centrum av Hållsta med fotbollsplaner och klubbhus. Klubben har även 2011 förvärvat Hållstahallen för att bedriva inomhusträning och Innebandy. I båda anläggningarna kan vi erbjuda lokaler till medlemmar och utomstående för fester och andra aktiviteter.

Vill du veta mer om oss, våra anläggningar, kartor, tävlingar, träningar mm eller bli medlem? Gå in på www.laget.se/ikstandard/ eller kontakta OL-ordförande: Barry Widelund Tel. 070-7445509; barry@widelund.se. Föreningens konsulent: Tel. 016-212 63. Hemsida: www.laget.se/ikstandard/ 

Stora Sundby GoIF – fyra år kvar till 100

År 1925 bildades IF Kamraterna av Stora Sundby och Västermo idrottsföreningar. Strax därefter blev namnet Stora Sundby IF och 1932 gick den föreningen och Öja Gymnastikförening samman under namnet Stora Sundby Gymnastik-och Idrottsförening.  

Föreningen har genom åren bedrivit flera olika idrotter. Fotbollen och gymnastiken har varit stora idrottsgrenar. Kanske mindre känt är att ishockey var en stor sport på 40- och 50-talen. Under andra världskriget anlades Öjavallen en bit öster om det som nu är samhället Alberga. 60 år senare invigdes efter mycket ideellt arbete dagens idrottsplats Hammargärdets IP.


Ärla IF – ett aktat namn i hela orienteringsvärlden

Ärla IF är en flersektionersförening och en av dem är orienteringen. Den hatr varit verksamhet sen före andra världskriget och hela föreningen bildades 1924. Alltså 100-årsjubileum om tre år.

Orienteringen och skidorna hängde samman ända till mitten av 2010-talet. En bra lösning då dessa idrotter kompletterade varandra.

Från slutet av 1960-talet och fram till nu har Ärla-orienteringen haft en omfattade verksamhet som resulterat i stor beundran både i Sverige och övriga orienteringsvärlden.

Anledningen är en rad fina placeringar i de stora budkavlarna som 10mila samrt Venla-och Jukolakavlarna i Finland. Totalt har Ärla-orienterarna också samlat ihop cirka 15 SM-medaljer.

Under hela denna tid har intresserade i alla åldrar kunnat delta i verksamheten och lära sig orientering i sin egen fart. Både unga och vuxna har fått tillgång den kunskap som samlats genom åren. 

Hitta-Ut 2021 blir det första Ärla-orienteringen engagerat sig i. Ska säkert gå bra då det finns många arrangemansvana, inte minst efter tio Eskilstuna Weekend i rad fram till och med 2019.

Kontakter i Ärla

Ordförande och allmänna frågor, Johnny Fransson, Johnny.Fransson@gmail.com, 070-3474628, 

Åsa Gindemo, barn-och ungdom, Åsa.Gindemo@gmail.com, 070-3033674

Roy Fransson, kartor, Roy-Fransson@hotmail.com, 070-1471060.

Våra partners