Nyheter

Checkpoint 158 i Högstensmon är flyttad

Checkpoint 158 flyttad Checkpoint 158 flyttad
På Hittaut-kartan Högstensmon har checkpoint 158 flyttats norrut. Redan tidigare registrerad kod påverkas inte.

På Ärla IF:s Hittaut-karta Högstensmon är checkpoint 158 flyttad norrut (se karta) från området med militära förråd där den satt vid en telefonstolpe. Den har samma kod som tidigare och alla registreringar på både nya och gamla platsen kommer finnas tillgängliga.

Kontrollen  flyttades av två anledningar. Hela området är militärt skyddsobjekt och stolpen den placerats vid ska tas bort och ersättas av nedgrävd kabel. Man får inte fotografera i området och inom ett par månader har området fått bommar vid båda infarterna. Innan bommarna kunde man parkera utmed vägarna men nu får alla orienterare och naturälskare parkera utmed stora vägen och en bit ifrån skyddsområdet. Checkpoint 159 sitter inne i skogen och kommer att finnas kvar till strax innan 7 oktober då älgjakten börjar.

Vi hoppas alla Hittaut-entusiaster tar hänsyn till skyddsområdet, parkerar utanför och låter bli att fotografera. Följer man föreskrifterna är det tillåtet att vandra i området och det kommer att gälla även för bär-och svampplockare senare på sommaren.