Hallands 3-dagars

Välkomna till en av Sveriges största orienteringstävlingar den 12-14 Juli 2024! Kombinera semestern på västkusten med tre dagars naturskön orientering i Halland.
Varje år turas klubbarna i Halland om att arrangera sommartävlingen Hallands 3-dagars. Tävlingen går av stapeln fredag till söndag v.28 när orientering i Halland är som allra bäst. Med närhet till kustens salta bad bjuder Halland på en varierad natur och terräng, med allt mellan öppna böljande landskap, djupa barrskogar och kuperade lövskogar.

Hallands tre-dagars består av tre sammankopplade individuella tävlingar, där den första är en medeldistans, den andra en långdistans och den tredje en spännande jaktstart, där starttiden är baserad på den sammanlagda placeringen efter de första två tävlingsetapperna. Samma arena alla tre dagarna. Camping i egen regi erbjuds alltid i direkt anslutning till arenan.

2024 års tävling genomförs i närheten av den underbara sommarstaden Varberg och arrangeras av klubbarna OK Nackhe och FK Friskus-Varberg. Förutom närhet till bland annat Varberg, härliga salta bad och shoppingmeckat Gekås i Ullared, så erbjuder givetvis Åkulla bokskogar något alldeles extra för oss orienterare. Anmälan till årets tävling och mer detaljerad tävlingsinformation återfinns på Eventor. Glöm inte att reservera campingplats eller anmäla önskemål som t.ex. sen start eller familjelottning i samband med anmälan. På Eventor kommer även mer detaljerad information om campingen, startlistor, PM och resultatlistor att publiceras när tävlingen närmar sig.
Eventor - Hallands 3-dagars 2024

Inte orienterat sedan du gick i skolan? Katastrofalt otränad? Saknar du sportident pinne? Missat anmälningstiden? Lugn. På arean kan man anmäla sig på plats till valfritt antal etapper och det finns banor med stor variation gällande svårighetsgrad och längd. På arenan finns givetvis även en välsorterad servering, dusch, information med hyrpinnar, sportförsäljning m.m.

Funderar ni på att lägga klubbens träningsläger i samband med Hallands 3-dagars? För liknande frågor hör av er till kontakt@hallands3dagars.se. I mån av plats så kanske klubbarna kan lösa sovplats på hårt underlag i närheten.

Missa heller inte senaste nyheterna om årets arrangemang ink. kartexempel osv. på våran Facebook sida. Hoppas vi ses i skogen!