SSM-läger 2024

Nu är årets första HOF-resa avklarad!
Vi var 21 ungdomar, tre HOF-ledare och två föräldrar som under helgen (23-24/3) var nere i Blekinge för att umgås och testa terrängen inför SSM. I två minibussar och två bilar körde vi på lördagen ner till Olofströmstrakten för att delta i OK Skogsfalkens tävlingar Vårdubbeln.
Första tävlingsdagen bjöd på en vacker promenad längst med Mörrumsåns dalgång till start. Banorna klättrade sedan upp ur nämnda dal och bjöd på klurig orientering i den bitvis rejält steniga Blekingeterrängen. Bäst lyckades Elvira Karmstig och Hjalmar Antonsson, som vann sina respektive klasser D16 och H14, och Vilmer Antonsson som blev tvåa i H16. Vädret bjöd också på en överraskning i form en ett rejält hagelskyfall. Extra överraskande var det för dem som befann sig i duschen.
Efter tävling styrde vi kosan mot Olofström och Halens camping där vi bodde i vandrarhemmet. Efter att ha inkvarterat oss, spelat kort och kollat film var det sedan dags att testa det lokala pizzautbudet. Det fick med beröm godkänt. Efter att också ha inhandlat rejält med godis återvände vi till boendet för mer häng.
På söndagen var det sedan dags för långdistans med samma TC. Det bjöds på flackare terräng, men fortfarande rejält stenigt med flera kluriga vägvalssträckor. Elvira och Hjalmar visade att lördagens vinst inte var en tillfällighet, utan segrade även den här dagen. Även Vilmer försvarade sin andraplats. Dessutom var Oskar Hellstrand tvåa i H14 och Karolin Graffner detsamma i D14. Mycket halländskt på pallen således. Överlag var det många fler som var nöjda med sina lopp andra dagen. Vädret bjöd på ihållande duggregn, men inga överraskningar idag.
Trötta och glada packade vi in oss för hemresa. Nu laddar vi om för nästa resa till Blekinge, SSM helgen den 13-14 april!