Svensk Orientering logotyp
18.10.2020

USM GULD

Orientering
USM Guld till Simon Corneliusson OK Löftan.

Reseberättelse USM Sprint 2020

USM Sprint 2020 gick i år i Hofors den 17 oktober. Vi åkte från Varberg, i två minibussar, klockan 09.00 och med några stopp på vägen för att fylla på med mat så var vi framme i Borlänge, där vi skulle bo, runt 17-tiden. 
Vi checkade in på hotellet och gick därefter iväg och åt på italiensk restaurang som serverade både pizza och pasta. Efter middagen gick vi till en mataffär och köpte med oss mat (drickyoghurt och frukt) som vi kunde ha att fylla på med under tävlingen dagen därpå.
När vi kom tillbaka till hotellet höll vi ledare en genomgång kring vad som väntade. Vi gick även igenom starttider. Under genomgången hade vi även köpt lite gofika för att fira att en av ungdomarna i gruppen fyllde år. Hotellet som vi bodde på (Scandic Borlänge) hade en pool och de flesta ungdomarna tog sig ett dopp innan det var dags för läggdags. Alla samlades klockan 22.00 på sina rum.

Vi hade delat upp oss i två grupper, den tidiga bilen rullade från hotellet 08:15 och den sena bilen åkte 10:00. Några som hade tidig start fick gå upp vid 7-tiden medan de som startade sent kunde gå upp vid 9-tiden, men oavsett så hade alla fått tillräckligt med sömn. Dagen var kall, ungefär 2 plusgrader, men fantastiskt fin ändå genom solsken och nästan vindstilla.
Banläggaren, Vilma von Krusenstierna, hade lagt en mycket intensiv sprint. Banorna inleddes med korta sträckor med mycket riktningsförändringar och kontroller bakom staket där det var viktigt att hitta rätt in- och utgång. Banorna fortsatte sedan med en eller två lite längre och egentligen väldigt enkla sträckor för att sedan gå in i nästa intensiva fas där deltagarna bjöds på en ”labyrint” som gjorde vägval kluriga. Utöver detta var det även flera förbjudna områden inritade på kartan för att försvåra.

Resultatmässigt gick det bra för Halland. Simon Corneliusson H15 (OK Löftan) tog guld med en marginal på 8 sekunder. Maja Karmstig D16 (FK Friskus-Varberg) kom på 13:e plats och hade bland annat två sträcksegrar.
På grund av corona så var det ingen arena eller prisutdelning eller liknande. Istället åkte vi direkt efter tävlingen tillbaka till hotellet. De flesta gick återigen och badade och vilade sedan en stund på hotellet.
På kvällen gick vi till olearys och åt middag och efteråt spelade vi Shuffleboard, det var uppskattat bland ungdomarna. Vi kom tillbaka till hotellet omkring 20-tiden och eftersom poolen fortfarande hade öppet så badade och bastade ungdomarna igen.


På söndagen så hade arrangören av usm arrangerat en vanlig medeldistanstävling. Dagen började klockan 07.00 med frukost sedan åkte vi med minibussarna till tävlingen strax utanför Falun. Vädret var återigen soligt med ungefär samma temperatur men mycket blåsigare. Blåsten gjorde att det blev en betydligt kyligare upplevelse.
Resultatmässigt gick det bäst för Adam Sjööarv H15 (OK Nackhe) som tog fjärdeplatsen. Tyvärr var det något sämre resultat generellt för Halland jämfört med normalt. Många var missnöjda med sina lopp. Om det var ofokusering, trötthet eller bara att ungdomarna inte var vana vid terrängen är oklart.
Efter tävlingen åkte vi till Ikea i Borlänge för att fylla på med lunch innan vi fortsatte resan hemåt.

RELATERADE NYHETER

DSC07404
Klubbkonferens 2024
Ssm2024
SSM 2024
Christina Silvermedalj 2024
Silvermedalj för mångårigt OF-arbete
Fler nyheter