Nyheter

30 april startar vi säsong 2 i Avesta

Per Sundberg och Rolf Rickmo Per Sundberg och Rolf Rickmo
Per Sundberg och Rolf Rickmo startklara för säsong två av Hittaut.
Per Sundberg och Rolf Rickmo var mycket flitiga Hittautare förra säsongen. Nu är de laddade igen. Lite inbördes "rivalitet" är en krydda för dem båda. Per åker mycket skidor och cykel och har ett stort idrottsintresse. Rolf är tidigare hockeyspelare på hög nivå och numera ordförande i Dalarnas Ishockeyförbund.

Som ung var Per en duktig skidåkare i Hofors. Numera är det mycket längdåkning och cykling för hans del. Det har varit mest landsvägscykling, men nu också MTB. För Rolfs del har det handlat mest om bollsporter, framförallt ishockey. Han hade tänkt sig motionsorientering då hockeykarriären var över, men lederna hade tagit för mycket stryk så efter operationer är det nu promenader som står till buds och då passar Hittaut utmärkt. Han har en bra coach i fru Monica som skördade stora framgångar under flicknamnet Rudh.

Lite inbördes "rivalitet" är en krydda för dem båda och det peppar även andra i deras bekantskapskrets.

Förra året när Per fick kartan i brevlådan drog han genast ut och sökte lyckan i Lillsjötrakten. Han trodde nog att orienteringskunnandet var bättre än det visade sig. Han tog sig dock rejält under säsongen.

Som sagt nu är båda i startgroparna för säsong två. Hoppas dom lockar med sig flera!