Äntligen 10MILA efter två års pandemistopp
10.05.2022

Äntligen 10MILA efter två års pandemistopp

Orientering
Ånnaboda visade sig vara snällare än befarat, beräknade segertider i Tiomila underskreds med en kvart.

Äntligen kunde 10MILA genomföras igen efter två år av inställda arrangemang. Vilket fyrvereri det blev, och så många som sett fram emot att börja tävla i denna klassiker. Tiomilahelgen började med ungdomskavlen, där bästa Stockholms laget var Järla Orientering med Sundbybergs IK tätt efter. Vinnare i en spurtduell blev Göteborg-Majorna.

Damkavlen avlöste ungdomarna och där var Nydalen från Oslo bäst för dagen. Lidingö och Järla kämpade väl och sprang bra och synten mycket i bild på webbsändningen. I mål på placeringarna 9 och 10, bra jobbat!

Tiomilakaveln avslutade helgen med den klassiska lååånga natten på sträcka 5 denna gång. OK Ravinen gladde stockholmsbänken och var med och kämpade om segern ända in till slutet. En härlig andraplats blev det till slut, som är den bästa placeringen klubben har haft sen den senaste vinsten som skedde 1981. Välförtjänt vinnare 2022 blev Uppsalaklubben OK Linne som äntligen fick till det. Hur var det då med den tuffa terrängen? Ja, så här med lite distans, så där 9,5 mil, kan kostateras att det inte verkade vara så hemskt tufft som aviserats. Till och med raktpåorientering kunde praktiseras utan allt för mycket svett under armarna. 


Ravinens lag som blev tvåa, 40 sekunder från seger. Quentin Rauturier, Hannes Mogensen, Ruslan Glebov, Edvin Forsberg, Emil Granqvist, Erik Herne, Nilkas Carlsson, Love Berzell, Axel Granqvist, Gustav Bergman

Stockholmsresultaten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter