Bergman och Hector höll vad vi lovade
26.05.2014

Bergman och Hector höll vad vi lovade

Orientering
Vid avslutnigen i Silva League i Luleå var Gustav Bergman och Simon Hector klart lysande stjärnor trots nästintill midnattssol. Karolin Ohlsson, Järla, var snubblande nära, men trasslade till det för sig.

Innan resan till Luleå stack vi ut hakan och nästan lovade att Gustav och Simon skulle hålla undan till seger.  Det är ganska lätt att göra det när dessa herrar står på startlinjen och segrar blev det.
Men för ovanlighetens skull fick Simon lite smisk, för finske talangen Olii Ojanaho från Rovaniemi vann faktiskt två av tävlingarna i helgen. Men vid den avslutande jaktsstarten tog Simon revanch och var snabbast av alla igen. Förutom Simon har Stockholm även namnen Imark från Tullinge som trots ungdom, tog sig in som sexa i H18-totalen, mycket bra.

Simon Hector Natt    Simon Imark

Gustav Bergman radar upp vinster för tillfället, i alla fall i svensk konkurrens. Tre vinster av tre möjliga i helgen, eftersom även han var snabbast på den avslutande jaktstarten också. Hoppas att formen går att skärpa till ytterligare när det vankas VM i Italien.

Gustav vinner Silva League

Karolin Ohlsson missade vi att ta med som favorit till vinst i cupen inför finalen. Detta tog hon på ett bra sätt, för när det var fyra kontroller kvar smet hon förbi och ifrån Tove Alexandersson och var alltså i ledning i cupen. Tyvärr blev det kanske lite för mycket nerver med i spelet, för Karolin gjorde missar på två av de tre avslutande kontrollerna och fick nöja sig med en fjärdeplats. Dock ska Karolin ha stora ryggdunkar, för hon har tagit ett snäpp i sin utveckling och visar att hon klarar av att springa alla distanserna på högsta nivå. I sammanhanget ska vi nämna Anna Bachman, Lidingö, som hade tredje bästa tid på jaktstarten, vilket förde in henne som åtta i cupen, placeringarna före klubbkompisarna Annica Gustafsson och Helena Karlsson.

Karro på Silva League i tranås

Assar Hellström, Ravinen och Emma Bjessmo, Bromma-Vällingby tog även de fina fjärdeplatser i cupen. I Assars fall var det snubblande nära en andra plats, men i klunglöpningen på slutet stressade grabbarna varandra till misstag och det blev till slut en plats. I H20-klassen har Stockholm ett bra gäng. Emil Granqvist, Ravinen, börjar få upp farten efter en lite trasslig vår med sjukdomar. Avslutningen i cupen var dock strålande och han plockade många sköna skalper denna avslutningshelg och blev sexa i totalen. Med Erik Berzell, Attunda som sjua och Jens Rönnols, Täby som tia, hade Stockholm alltså fyra bland de 10, hyffsat!

I D18-klassen är Stockholm rätt tunna för tillfället, i alla fall i denna upplaga av Silva League. Men släng inte in handduken, för med rätt träning och vilja ska vi kunna höja nivån, om inte förr så senast vid kommande SM-tävlingar i Uppland.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter