Svensk Orientering logotyp
06.10.2017

Dags för höstens höjdpunkt, 25manna

Orientering
7-8 oktober genomförs 25mannahelgen i Grödinge, Botkyrka. Det lär bli långt ifrån lagom

IFK Tumba och Tullinge SK är huvudansvariga för arrangemanget, men över 400 funktionärer från alla 25mannaföreningens klubbar bidrar med kraft för att årets 25manna ska bli något extra.

I skrivande stund är 375 lag anmälda, vilket innebär 9375 löpare kommer att trivas vid Ensta gård, där arenan är belägen. Eftersom orienteringslöpning är beroendeframkallande så är 3300 löpare även anmälda till söndagens medeldistans. Har man missat anmälan och har sug, går det bra att direktanmäla sig till en Öppen Motionsklass på söndagsmorgonen.

Vad tror vi då om stockholmslagen?
Ja, vem som ska vinna är som vanligt svårt att sia. Men i år finns chans för alla "proffslag" att ha med sina elitlöpare fullt ut. Så åt Halden, Koovee, Tamperen, Tisaren, IFK Göteborg bli det tufft, men av tradition brukar Lidingö bemanna med dugliga kvinnor, män, gubbar, tanter och ungdomar, in som trea i fjol. Kanske ska vi ha lite lägre förväntningar i år? Ravinen och Järla har varit topp 20 på senare år och det ska väl inte vara omöjligt nå topp 10 i denna upplaga. Tullinge mönstrar ett ungdomligt lag som knappast har med toppstriden att göra, men vem vet?

Arenan vid Ensta kan bli en utmaning, så de som kan, bör överväga cykel från från parkering på fastare underlag. Stövlar sitter troligen som en smäck.

Lycka till alla arrangörer och tävlande, vi tror det kommer bli en helg som är "långt ifrån lagom"

Mer här

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter