Svensk Orientering logotyp
17.09.2017

Det var juniorerna som stod pall på SM-lången

Orientering
SM-tävlingarna i Örebro är inne på sista versen. I helgen var det långdistansen som sög musten ur deltagarna, nästa helg finns chans till revansch för dom som vill mer.

Söndagens långfinal avgjordes i natursköna Klockhammar, ett välkänt näste för orientering. USM 2004 och en mängd elittävlingar har genom åren genomförts här i kanten på Kilsbergen.

Förhoppningar hade vi på fina resultat och elitgänget gjorde ingen besviken. Vad sägs om  guldmedaljer till Simon Imark och Axel Granqvist. Tullinge och Ravinen fortsätter alltså att producera resultat. Silvermedalj blev det till Helena Bergman, Janssonskan som gått och blivit giftig med Gustav. Här måste man vara ärlig, Tove Alexandersson, var i en klass för sig. Av 18 kontroller var hon sträcksmabbast på 15. De tre övriga var hon som sämst 3.a. Kan någon sno Toves världscuptitel om någon vecka, det vore en senstion.

Andra bra resultat för stockholmseliten var bronsplats till Albin Andersson, Tullinge i H18, fjärdeplatser till Vilma Karlsson, Snättringes D18 och Karolin Ohlsson, sprintstjärnan från Järla. Femte platser till Anna Dahlgren-Rosén, Järla, i D20, Julia Rajan, Lidingö i D18 och Gustav Bergman i H21. Sjätteplats blev det till Emma Bjessmo, Lidingös D21:a som alltså gjorde sin bästa SM-lång som "vuxen". Viktor Imark fick umgås med broder Simon på prispodiet eftersom han blev sjua och alltså medaljvärdig. Ella Sjöberg, Tullinge fick en välförtjänt medalj för sin 10:e plats i D18.

Sammanfattar man det hela, blir det kanonbra!

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter