Svensk Orientering logotyp
10.04.2017

Dubbelt Simon när Swedish League startade i Karlskrona

Orientering
Säsongen har startat bra för Simon Hector och Simon Imark. Delad seger på Swedish League i Karlskrona på lördagen är ett besked som man vill ha.

Terrängtypen var samma som vid förra årets SM-stafett, ganska klurig, men flack med lååånga banor som resultat. Stockholm hade ett stort gäng på startlinjen och för flera av dem gick det alltså kanonbra.

Långdistansen
Simongrabbarna från Snättringe och Tullinge delade segern i H20. Helena Karlsson, Lidingö slet sig in på en andraplats i D21. Signe Kliting, Järla blev femma.  I H21 var våra största stjärnor inte med, men David Bejbom från Järla sprang bra och blev åtta, bra! Erik Herne från Ravinen sprang in som fyra i H18-klassen.

Medeldistans
Söndagens medeldistans gick även den bra för Stockholm. Karolin Ohlsson, Järla blev tvåa i D21 efter omöjliga Tove Alexanderssona. I H21 var Gustav bergman åter med i leken, det blev en andraplats sekunder från guld. Simon Imark och broder Vikto sprang bra i H20, in som femma och sexa, strax före Simon Hector på åttonde plats. Hanna Hänström, Ravinen, Amanda Berggren, Tullinge och Emma Hagrot, Täby blev femma, sexa och sjua i D20. Oskar Edvardsson, Järfälla fick det det ordentligt och sprang in som fyra och bästa Stockhomlare i H18. Erik Herne var åter i toppen, blev femma. 
Summerar vi det hela, så var det en bra start på säsongen för Stockholm. Med några veckors extra fartträning, så har vi fler topplaceringar at se fram emot.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter