22.05.2023

Eldsjäl 2.0 för Unga Ledare 18-25

Orientering
En av svensk orienterings samarbetspartners, Folkspel, ger tillsammans med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildningar möjlighet för två unga orienteringsledare att utveckla sitt ledarskap genom utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Utbildningen vänder sig till unga ledare i åldern 18 till 25 år.

Här kommer en fantastisk utbildningsmöjlighet med lite kort datum så det gäller att sprida det snabbt då ansökan till nedanstående ska vara inne den 7 juni.

En av svensk orienterings samarbetspartners, Folkspel, ger tillsammans med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildningar möjlighet för två unga orienteringsledare att utveckla sitt ledarskap genom utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Utbildningen vänder sig till unga ledare i åldern 18 till 25 år. Utbildningen omfattar cirka 120 utbildningstimmar och innehåller flera träffar, såväl fysiska som digitala, en utbildningshub och möjlighet att prova sina idéer genom ett projektarbete. Genom Folkspels bidrag är utbildningen helt gratis för deltagarna.

Det här är den fjärde utbildningsomgången för Eldsjäl 2.0. Fyra unga orienteringsledare har hittills genomfört utbildningen. Förutom en möjlighet att skapa nätverk med unga ledare från andra idrotter har de också fått möjlighet att utveckla sitt ledarskap. Alla fyra är efter utbildningen aktiva som ledare i sina föreningar och i sina respektive distrikt.

SOFT söker nu deltagare till den fjärde utbildningsomgången. Jag hoppas därför att du kan hjälpa till att sprida information om utbildningen till ledare och ungdomar 18-25 år i din förening. Ansökan om att få delta i utbildningen görs till lars.greilert@orientering.se senast den 7 juni 2023. De unga ledare som är intresserade att vara med anmäler sig själva genom en enkel beskrivning av sig själva, ett enkelt CV och en kort beskrivning av sin projektidé. Om det blir fler anmälda än det finns platser till kommer det att göras ett urval bland de ansökningar som kommit in.

All information om utbildningen Eldsjäl 2.0 finns i bifogad folder och på hemsidan https://www.orientering.se/forening/foreningen/ledare/eldsjal-2-0/. Lars Greilert besvarar självklart de frågor som eventuellt finns.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter