Svensk Orientering logotyp
27.08.2015

Fartfyllt när regionfinalen i Ungdomsserien avgjordes

Orientering
En onsdagskväll i augusti är en utmaning på flera sätt. Att som arrangör ha funktionärer som kan iordningställa en tävling för flera hundra ungdomar på en normal arbetsdag är en. Att hinna hämta barnen till start när pendeltågen krånglar är en annan.

Och sedan har vi StOF:s utsände som försökte sätta krokben på en del orutinerade barn genom att markera sista kontrollen med en regnbågsskärm (inte orange/vit).
Annars var det som vanligt, mörkret kom snabbt, det var fartfyllt och det var många glada miner. För finns det något roligare än att springa orientering och samtidigt göra skillnad för klubben? 

När Bromma-Vällingby SOK och Skogsluffarna samlat ihop pinalerna efter tävlingen var det kolmörkt ute, men det finns ju en ny arbetsdag som kan fyllas med funktionärsarbete.

OK Ravinen håller ställningarna. Trots flera "stjärnor" på inskolning på Orienteringsgymnasium, samlade de mest poäng även denna kväll. De följdes av Tullinge SK, Snättringe SK och Tumba-Mälarhöjden. Kvällens uppstickare var Skarpnäcks OL som plockade fyra placeringar i totalen.

Om fyra veckor är det grand final i Hansta/Kista. Sundbybergs IK har lovat dusch, trots sprinttävling, snacka om lyx!

Glädjande nog visar deltagarsiffrorna att ungdomsserien fortsätter växa. Jämfört med förra året är det över 12 % fler starter. Ni gör ett jättebra jobb!

Avslutningsvis vill StOF:s ungdomskommitté tacka Erik Myrberger från Tullinge SK för snabb resultatsammanställning. Se och njut.

Resultat regionsfinal SYD
Resultat regionsfinal NORD 

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter