Svensk Orientering logotyp
20.04.2018

Finfina framgångar

Orientering
Helgen 13-15 april var hektisk och gav Stockholm finfina framgångar. Segrar på Swedish League och topplopp på Ungdomsprisernas tävling i Gillinge

Supereliten träffades i Skåne, närmare bestämt i Landskrona och på Söderåsen. Karolin Ohlsson, Järla visade kanonform, vann två och kom trea på en tävling och poppar plötsligt upp som en av Sveriges stora hopp på stundande EM i Schweiz. Emma Bjessmo, Lidingö, gjorde också bra lopp. Trea på sprint, sjua på lång och femma på medel. Detta resulterar i att även hon är uttagen till EM.

På herrsidan var Gustav Bergman, Ravinen, snabb och stark, i vart fall så länge han var frisk. Seger på långdistansen ingav respekt.  Gustav är självskriven i landslaget och vi hoppas på formtoppning till EM.

Simon Imark, Tullinge, visade att långdistans är hans konfekt. Seger i H20-klassen före von Krusenstierna och en tredjeplats på medeldistansen. Axel Granqvist, Ravinens H20, kom trea på sprinten och var sjua på lång. Viktor Imark, Tulling, kom femma på medeldistansen.

Vilma Karlsson från Snättringe kom trea på sprinten och visar att hon har hög kapacitet.  Ella Sjöberg, Tullinge har tagit steg i sin utveckling. Topp femma och sjua på medel och lång, Vilma i D20 och Ella i D18.

Krisoffer Tengroth, Sundbyberg, har för vana att prestera på sprint, så även denna gång. Trea i H18.

Elias Tidevall, Skogsluffarna kom fyra och femma på lång och medel i H18-klassen. Bra gjort av en förstaårsgrabb, vilket det även var av Simon Frisk, Järla som kom sexa på långdistansen.

Täby OK arrangerade tredje deltävlingen i StOF:s UP. Långdistans i terrängen öster om Gillingebanan gillades speciellt av Matilda Lindh, Sundbyberg, Gustav Wilén, Attunda OK, Fredrika Nordqvist, Täby OK och Marcus Stenebo, Attunda OK, som alla vann sina klasser D16, H16, D14 och h14. I DH12 får alla deltagarpoäng, men vi vill ändå uppmärksamma Ingrid Johansson, Sundbybergs IK och Erik Nederheim, Täby som visade sig vara snabbast för dagen.

Våren har ställt till det för många arrangörer i andra distrikt, vilket inneburit större deltagarantal på StOF:s tävlingar så här långt. Samam gäller även kommande helg då Lidingö och Järfälla arrangerar åt oss.

 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter