Svensk Orientering logotyp
11.04.2015

Grymma resultat i natt

Orientering
Väsby OK hade storfrämmande på sin traditionella nattävling kvällen 10 april. Världens bästa orienterare och framtida stjärnor samsades om att få vara i rampljuset.

Tävlingen genomfördes vid Gillingebanan, känt för att utbilda i trafikvett, bland annat halkkörnng. Vid pressläggningen av denna text hade alla tävlande klarat av eventuella  undanmanövrar utan att hamna i diket eller bland konorna, men att inte ligga för nära framförvarande var det några som behöver fortbildning i.
Tävlingen var årets första deltävling i Skogskarlarnas Juniorpris och andra deltävlingen i Ungdomspriserna. Därutöver var det många seniora herrar och damer som tog tillfället i akt att få en bra genomkörare inför kommande 10MILA mm.
I vimlet sågs bland annat Thierry Gueorgiou vinna den stora H21-klassen före en allt för närgången Riccardo Scalet från norska Lillomarka. Rödmarkering på första kontrollen, sedan tajt på Thierry banan runt var inte vackert. Vackrare var det att se förstaårssenioren Josefin Klintberg, Eksjö SOK vinna klart i D21, som för övrigt hade lika tunnsått med stockholmsframgånga som H21. Nja, vi ska vara rättvisa. Oskar Daniels, Attuna gjorde ett riktigt bra lopp med sin femteplats i H21.

Det var alltså första deltävlingen i JP.och man får säga att det blev favortitsegerar. Emma Bjessmo, Emil Granqvist, Anna Dahlgren-Rosén och Simon Hector gör ingen besviken. Klara segrar för alla fyra och det var trevligt att se så fin och bra form nu när säsongen drar igång på allvar.

Ungdomspriserna hade som sagt sin andra deltävling. Även här var det kända namn i topp. Tilde Backlund, Axel Granqvist, Kajsa Bogren,Johan Langerak, Sigrid Carlsson, Erik Bovallius vann eller tog full pott i sina klasser. För Tildes del blir det dock inga UP-poäng, eftersom hon vann D16, i stället för sin "riktiga" klass D14. Men segern kan ingen ta ifrån henne.
Ställningarna i JP och UP hittar ni på aktuella sidor i Eventor.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter