Svensk Orientering logotyp
30.06.2020

Gullägret gick som tåget

Orientering
StOF:s ungdomläger Gul på Domarudden kunde genomföras planenligt trots pågående coronainskränkningar. Ledarna Felix och Ella rapporterar

I år på Domarudden hade vi ett annorlunda utgångsläge, som ni alla vet. De främsta anpassningen vi gjorde var att köpa handsprit (för utvärtdes bruk), införa lite nya regler och att sätta upp tält. Vi uppmanade barnen att inte vistas i andras rum och att hålla sig ute och i tälten i största möjliga mån. Utöver detta påverkade pandemin inte lägret i någon större utsträckning. Vi åt, vi badade, vi tränade, vi badade, vi åt, vi tränade och vi sov. Ett läger såsom läger ska vara alltså.

De första dagarna var det ordentligt regnigt och vi blev rejält blöta på de första träningarna. Senare sprack det upp och alla kunde torka både sina blöta kläder och sig själva i solen. Man skulle kunna tro att badandet ökade när solen kom fram, men det var precis lika svårt för oss ledare att få upp barnen ur vattnet i regn som i sol.  

På de två och en halv dagar som lägret pågick hann vi med hela 6 träningar. Ett rätt så tufft schema alltså, men det fanns energi så det räckte och blev över. På träningarna blev deltagarna uppföljda av ledarna som till slutet av lägret skrev personliga feedback lappar med lite tips om hur de ska utveckla sin orienteringsförmåga. 

Vi i ledarteamet på Domarudden ser fram emot att träffa ungdomarna på tävlingarna framöver när de drar igång igen och vi önskar alla en fantastisk sommar. Vi hoppas att vi träffar årets deltagare igen om två år när de har chansen att komma tillbaka till Domarudden!

Ella Andersson och Felix Persson

 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter