Gustav och Helena kyligast på Sprint-DM
11.05.2017

Orientering
Man får vara glad för att kvällen var kall, men inte gästades av snöbyar eller hagel. Det var många som hade bråttom till mål och det värmande överdraget. Snabbast var Gustav Bergman och Helena Jansson, Ravinens världsstjärnor.

Nu var det inte bara Ravinen som ställde upp med stjärnor, Karolin Ohlsson, Järla, Helena Karlsson och Anna Bachman, Lidingölöparna blev ganska rejält slagna, men placerade sig som tvåa och delade treor.
Efter Gustav radade sig bröder från Nackaklubbarna Ravinen och Järla upp sig. Tvåa kom broder Kalle Bergman, Ravinen, trea Erik Berzell, Järla och fyra Love Berzell, Ravinen.
Juniorklasserna var lite tunna, men segrarna går inte av för hackor. D20 vanns av Anna Dahlgren-Rosén, Järla. Tvåa blev Frida Junegard och trea Amanda Berggren, båda Tullinge. H20 var tajt. Albin Andersson, Ravinen vann sin första DM medalj som junior då han slog Hugo Dahlberg, Haninge med fjuttiga tre sekunder.
D18 var det dominans av Fredrika Bremergymnasiets OL-akademi. Vann gjorde Frida Hector, Snättringe SK  före Hanna Lagerberg, OK Södertörn. Trea blev Ella Sjöberg, Tullinge och fyra rmedaljören från förra helgen, Vilma Karlsson, Snättringe. Tre av fyra går på Fredrika. Att det var 6 tjejer inom 1 minut är man imponerad över. Stockholm står sig bra kan vi konstatera.
H18 var precis som D18 tajt. Johan Giberg, Tumba-Mälarhöjden visade att han är en snabb grabb, genom att slå Kristoffer Tengroth och Niklas Carlsson, båda Sundbybergs IK. Fyra blev Oskar Edvarfdsson, Järfälla OK, bara 50 sekunder från seger.

I ungdomsklasserna var det som vanlig säga ortoligt fina lopp av många duktiga killar och tjejer. I dom äldre ungdomsklasserna tävlades dessutom om plats i StOF:s lag på ungdomsstafetten som genomförs i samband med O-Ringen i Arvika.
D16 vanns av vinthundssnabba Kajsa Bogren Sundbygers IK, Tvåa kom formtoppade Petrina Costermans, Järla som hade en tuff fajt med Linda Renner, OK Södertörn, Fyra kom Sofia Ivers, Attunda, femma Tilde Backlund, OK Södertörn. Alla inom 1 minut.
I H16 tog Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö, sin andra seger på fyra dagar . Här var det också tajt för tvåan Simon Frisk, Gustavsbergs OK var bara 4 sekunder efter. Trea kom Jesper Lidmar, Snättringe SK och fyra Anton Sillier, Järfälla OK, 23 sekunder från seger.

D14 och H14 vanns av årets förstaårsstjärnskott i 14-klasserna. Elisabeth Larsson OK Södertörn och Marcus Stenebo, Attunda imponerar genom segrar. För Elisabeth var det första segern på Stockholmsmark, men med sin jämnhet ligger hon i topp i UP som ingår i Sprint-DM. För Marcus del är det fjärde raka segern i UP, den första på DM i 14-klassen.
Tvåa i D14 och bara 4 sekunder efter blev Smilla Mogensen, Ravinen. Trea blev stabila Sigrid Carlsson, Sundbybergs IK. I H14 visade Ludvig Lange, från Tumba-Mälarhöjden, att han är en riktig sprinter. Tvåa, 30 sekunder efter Marcus. trea kom Otto Balck från Täby OK. Vad sägs om km-tider på 4.40-5,20? Det var vad de tre killarna hade, inte många som hänger med där inte.
12års-klasserna är ovissa innan start och svåra att gissa segrare i. Men i Alva Lidström-Lauri har Snättringe SK en kommande storlöpare. Seger före en annan duktig tjej, Ida Hellström, Attunda. Tre på DM, men fyra i tävlingen kom Lovisa Lindqvist, IFK Enskede. H12 var verkligt tuff. Fyra gubbs inom fyra sekunder, kan det bli tajtare? Vann gjorde Erik Nederheim, Täby OK två sekunder före Hannes Mogensen, Ravinen och fyra sekunder före delade treorna, Noa Berglund, Täby och Simon Lundell, OK Österåker.
Summerar vi det hela kan vi konstater att det var kylslaget i den annars soliga kvällen. När prisutdelningen genomfördes fick man hålla värmen genom att stå tätt och surra.

H14-grabbar efter utdelning av medaljer och rosor.Ludvig Lage, Eskil Widehag, Sundbyberg och Marcus Stenebo.