Svensk Orientering logotyp
05.05.2016

Helena Jansson vassast på WC

Orientering
Många helgdagar och mycket tävlingar just nu. Dags att rapportera från Världscupen i Polen, där framförallt Ravinens Helena Jansson håller stilen.

Som vi tidigare rapporterat genomfördes världscuptävlingar i polska Wroclaw samtidigt som vi i Stockholm fick chansen att springa i guldterräng i Åva. Fyra Stockholmare var uttagna till svenska landslaget, några ytterligare sprang för Finland, Ryssland, Ukraina mfl. Tack vare bra träningsmöjligheter och bra verksamhet drar stockholmsklubbarna alltså till sig många duktiga löpare på världsnivå.
När vi då är inna på världsnivå kan vi bara konstatera att Helena Jansson har hittat tillbaka till fornstora dar. Ja, så lastgammal är hon nu inte, men hon har vait i värlstoppen i mer än 10 år. Vid den inledande medeldistansen vann hon med sekunden före Tove Alexandersson. Kul att vi nu har två superstjärnor som media kan grotta ner sig i inför VM i Strömstad. Helena sprang sedan sprintstafetten där nog avslutade storartat för Sverige lag 1. Gick ut lite mer än 30 sekunder efter och plockade sakta men säkert in tid. Nu räckte banlängden inte till, för hon kom i mål på en andraplats 4 sekunder efter vinnande Schweiz.

Gustav Bergman imponerar som vanligt med stabil orientering. Femma på medeldistansen är super, men ändå menar han att det finns mer att hämta. Som vi trodde är nog Södertörnsterräng hans likör, men med riktig formtopp så ska nog även kontinental terräng funka, förhoppningsvis på kommande EM.

Karolin Ohlsson sprang sprintdistanserna och visar att hon tilhör toppen på den distansen. Åtta på den individuella och i tätklunga på stafetten. Bra jobbat!

Som hemmasittare kan man bli hispig på hur undermålig rapporteringen är från världsorienteringens viktiga tävlingar var. Ska orienteringen bli rumsren måste livebevaknngen fungera, så enkelt är det. Skärpning Internationella förbundet!
Här finns mer info om tävlingarna (kanske).

 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter