Svensk Orientering logotyp
29.09.2018

Järfälla vilken uppvisning

Orientering
JOK klarade alla fällor, vann Ungdomsserien 2018 efter en riktig uppvisning

Ungdomsserien 2018 är alltså avgjord. Finalen i Bagarmossen blev rafflande, men om segern var det inte något snack. Järfälla som kom tågande från Bagarmossens T-banestation på morgonen hade bara bestämt sig. Nu skulle segern och bucklan knipas och stugan i Granskog städas upp så att bucklan får en framträdande plats under ett år framåt, minst.

Arrangerande Skogsluffarnas OK hade återhämtat sig bra från vårens 10MILA-ansvar. Kul "terräng" i ett för orienteringen klassisk område, Bagarmossen. Denna södra förort har fostras många kända och okända orienterare genom åren, inte minst sverieges nu bästa orienterare på killsidan,, Gustav Bergman. Gustav hade förhinder att närvara under tävlingen, men hans karta användes desto flitigare under dagen.Gustav har alltså ritat kartan som användes och den blir ett bra tillskott för Skogsluffarna och övriga klubbar i närområdet. En som däremot var på gästspel var Karolin Ohlsson, Järlas världsmästare i sprintstafett. Hon agerade förlöpare och fick alltså smaka på banläggarnas luringar. Kul med världsstjärnor som visar upp sig för ungdomarna.

Närmare 1000 ungdomar var anmälda och det blev bara ett minder bortfall i ej startande. Flest anmälda hade segraren Järfälla OK med närmare 120 startande. Man kan säga att JOK gick på kraft, för det tickade in många härliga poäng varje gång en av de 120 röd/vit/blå löparna kom in i mål.

Tullinge SK har fortsatt en bra verksamhet. Det är stabila och alltid med och fajtas om ädla medaljer. Denna gång tvåa, en plats bättre än 2017. Snättringe som vann på hemmaplan 2017 fick backa två snäpp, Fin trea i en spännande fajt med Ravinen som till slut blev fyra. Södertörn blev femma i en tät kamp med Tumba-Mälarhöjden som till slut blev sexa.
I ungdomsserien är det inte bara en kamp om segern. Det finns alltid en konkurent som man kan rikta in sig på att slå, eller så kan det handla om att öka poängen mot förra året.

Som brukligt utdelades det ut träningsstipendier från Stockholms Skogskarlar. De fem bästa klubbarna samt den klubb som enligt karlarna gjort årets lyft fick förutom en rolig dag i Bagarmossen, även lite extra uppmuntran. Speciellt kul var det att Väsby OK fick ta emot priset som årets uppstickare, ytterligare en klubb på norrort som bestämt sig för att ta tag i ungdomsverksamheten.

Avslutningsvis får Stockholmsklubbarna tacka arrangören Skogsluffarnas OK, året övriga u-seriearrangörer, speakerteamet från OK Södertörn, samt Erik Myrberger från Tullinge SK för ett bra arbete under dagen och säsongen. Erik är den som sett till att vi fått ut snabba lagresultat efter krets och regiontävlingarna. Tack för i år!

Här är resultatet 

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter