Svensk Orientering logotyp
25.09.2018

Juniorpriserna avgjordes på Natt-DM

Orientering
Årets Juniorpriser är genomfört i samband med Natt-DM i Lida. De tre bästa i respektive juniorklass premierades av Skogskarlarna och StOF i samband med Stafett-DM.

JP-säsongen startade redan i april med Väsby OK;s Grymnatta. Kylslaget var det då och kyligast band juniorerna var Oskar Edvardsson, Järfälla OK. Han fortsatte resterande tävlingar i samma takt, vinst eller i vart fall topplaceringar rakt igenom. Slutsumman av detta blev att han snuvade Viktor Imark Tullinge och Erik Herne på H20-konfekten, som låg i kuvertet som Skogskarlen Garry Pettersson delade ut.

D20 vanns av Rebecka Waldenfjord, OK Ravinen före Hanna Hänström, dito och Emma Hagrot, Täby OK.

D18 vanns av Tilde Backlund, OK Södertörn efter en bra spurt på Natt-DM. Hanna Lagerberg, OK Södertörn blev tvåa och Ebba Adebrant, Tumba-Mälarhöjden trea. Ebba hade för övrigt samma poäng som Hanna, men Hanna var bäst på DM-lång vilket avgjorde till hennes favör.

H18 vanns av Jesper Lidmar, Snättringe SK som haft en finfin höst.- Filip Möller, OK Södertörn blev tvåa och Mattias Kallhauge, Snättringe SK trea.

Nu går Juniorpriserna in i en period med grundträning inför nästa säsong. När vi nu snackar om grundträning, så rekommenderar Skogskarlarna att juniorerna deltar i Mila Stockhlm By Night i vinter. Ryktet säger nämligen att Valdemar von Schinkel kommer utlysa ett speciellt juniorpris för de bästa juniorerna i dam rep herrklasserna.

Slutställningen

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter