Svensk Orientering logotyp
15.07.2017

JVM-medaljer till Simongrabbarna

Orientering
Simo Imark och Simon Hector kan man lita på, tre medaljer på de individuella distanserna, två av Imark. Fotografen heter Erik Mattsson

Men åt omöjliga hemmafavoriten Olli Ojanaho var det bara att imponeras av. Tre guld av tre möjliga, vad säger man? Succe så klart, men även succe för Imark.

Simon Imark startade VM bra genom en tredjeplats på medeldistansen. Han har verkligen vuxit ut till en av Sveriges och därmed världens bästa juniorer. Hector var däremot inte på humör på medeln, sprang och stressmissade vad det verkar, ifattsprungen av vinnaren Ojanaho med fyra minuter, blev en 14:e plats.
På sprintdistansen erbjöds det den numer så populära baklängesorienteringen. Olli Ojanaho var den som behärskade detta bäst och han vann tydligt. Imark gick bäst av stockholmskillarna, in som 28:a, minuten efter, Hector i mål som placering 30. Här behöver vi i Stockholm träna mer, alltså på att ställa ut staket.

Äntligen långdistans! Ännu en seger till Olli, men här visade Simonpojkarna rediga takter. Imark tog sin andra VM-medalj, Hector sin första på detta VM och sista individuella som junior. Länge var det stockholmskt i täten. men Ojanaho var starkast på slutet och sprang helt enkelt ifrån våda hjältar. När detta skrivs väntar stafett, då finns chanser till fler medaljer, dags att snuva Ojanaho.

Ojanaho fick silver, för Norge vann, Sverige med Imark och Hector kom fyra. Bra med inte perfekt.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter