Svensk Orientering logotyp
27.08.2017

Kajsa nästa att nå 250 poäng i UP

Orientering
Waxholm och Sundbyberg arrangerade två läckra tävlingar på Bogesund i helgen. En av dagarna sprangs det om UP-poäng.

Det bjöds på trevlig men smålurig terräng dagarna två. Det var lite tunnsått på elitsidan, även om gästande stjärnorna Josefine Heikka och Rassmus Andersson skåpade ut de flesta på lördagens medeldistans. På söndagstävlingen tävlades det om UP-status och nu var det äntligen dags för Kajsa Bogren, Sundbybergs snabba D16, att som andra löpare nå maxpoäng i UP. Marcus Stenebo, Attunda OK, gjorde det i H14-klassen redan innan sommaren, men har fortsatt håva in 50 poängare under hösten. Nu får vi se om även Kajsa kan följa Marcus i spåren på kommande DM-tävlingar, alltså fortsätta dra in 50-poängare.

Jesper Lidmar, Snättringe SK, hade ledningen i H16 inför helgen.  Han fick dock maka sig ett pinnhål eftersom Fredrik Glännefors tog en 40-poängare på sin femte deltävling, medan Jesper som redan har sprungit sex tävlingar, bara fick tillgodoräkna sig 3 poäng av de 36 insprungna. Stockholms H16-killar är riktigt tuffa och det är inte avgjort på långa vägar. Det återstår 4 deltävlingar att plocka 50-poängare på, så även om Glännefors ligger bra till, så kan även Jesper Lidmar, Elias Tidevall, Skogsluffarna, Johan Langerak, Järfälla, Jonatan Ståhl, Sundbyberg, nå 250 poäng om de vinner resterande deltävlingar.

D16 känns avgjord. Inget talar för att någon annan tjej ska kunna komma upp i 250 poäng på resterande tävlingar. Däremot är det spännande på placeringarna 2-10. Inte minst OK Södertörn har en skrälldus tjejer som får ha en intern fajt om en pallplats.

Marcus Stenebo har som nämnts redan maxat i H14. Även här är det inte mycket som talar för att någon mer ska nå 250 poäng. Men precis som i D16, är det heltufft om placeringarna 2-10, här finns mycket poäng att kämpa om.

I D14 är det Amanda Granqvist, OK Ravinen som har täten. Har 4 delsegrar och 17 poäng kvar till 250, så om inget oförutsätt händer är det hon som får största bucklan på prisutdelningen. Men Elisabeth Larsson, Södertörn, Sigrid Carlsson, Sundbyberg, Fredrika Nordqvist, Täby och Tilda Mårtensson, Ravinen, kan i teorin nå 250 vid idel segrar på kommande DM och avslutande Gustavsbergs tävlingar.

I 12-klasserna är det flitpris som delas ut vid avslutningen. I skrivande stund är det 100-talet 12-åringar som har chansen att få pris, men det återstår ju 4 deltävlingar, så vi hoppas på minst 110 till.

Lycka till på resterande tävlingar!

Ställningen

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter