Simon Imark och Mårten Boström
14.03.2024

Klara Borg och Simon Imark segrare i Stockholm By Night 2024

Orientering
Finalen i årets upplaga av Stockholm By Nigt avgjordes i Tumba på onsdagskvällen den 13 mars.
Stockholm By Night (SBN) startade som en elitmiljöaktivitet redan 1991 och har sedan starten varit en viktig träffpunkt för distriktets seniorer och juniorer. Tanken med SBN är att deltagarna ska få sparringträning och en möjlighet att träffas och "känna" på varandra över klubbgränserna en gång i månaden under vintern. Finalen genomförs alltid med jaktstart för att deltagarna ska få lite 10MILA-känsla så här en och en halv månad innan det riktiga eldprovet för satsande klubbar. Ordningen i mål avgör placeringen i totalen, först i mål vinner alltså.

Stockholm By Night ställdes in säsongen 2021-2022 på grund av Coronapandemin, så den här säsongens upplaga lär vara den 33:e i ordningen. Hur gick det då? Jo den tuffa damklassen, Tallen, vanns av Klara Borg från Södertälje-Nykvarn före Susen Lösch, OK Linné och Ausrine Kutkaite, Litauen. Herrklassen, Granen, vanns av Stockholms landslagslöpare Simon Imark, Tullinge SK före nytända Mårten Boström, IFK Lidingö och Johan Giberg, Södertälje-Nykvarn.
 
Vid den traditionella prisutdelningen, uppmärksammades de bästa juniorerna och ungdomarna lite extra. När detta var gjort var dags för den spännande utlottningen av ett "finpris" till de flitigaste. 30 personer hade deltagit vid alla deltävlingarna och erhöll varsin lott. Lotterna lades i en snygg OL-keps, där herr Fortuna genomförde dragningen. Två fina lampor delades ut till Mikael Wilhelmsson, Söders och Olof Levin, Svaide Roma SOK.

Bästa damjunior i Tallen blev totalsegrarinnan Klara Borg och bästa herrjunior i Granen Oliver Liwång, Lidingö haltandes in i mål. Bland ungdomstjejerna i Kremlan samlade Elin Almgren, Söders flest poäng medan Sara Liwång, Lidingö och Ida Pettersson, Järfälla delade på andraplatsen. Killarnas ungdomspriser gick föga förvånande till Murklans totalsegrare Petter Ljungquist, Täby med Benjamin Hjertén, Järfälla på andra plats och Oskar Eklöv, TMOK på tredje.

RELATERADE NYHETER

Veronica Kalinina Lidingö på natt-SM 12 april 2024
Kalinina och Hector i topp på natt-SM
Karro 2
Stockholms elitpriser
Bosön 2
Projekt 15-16 på Bosön
Fler nyheter