Klara segrar för Emma och Gustav när Mila Stockholm By Night avgjordes på onsdagskvällen
08.03.2018

Klara segrar för Emma och Gustav när Mila Stockholm By Night avgjordes på onsdagskvällen

Orientering
Vi har sett det tidigare, avslutningen av Mila Stockholm By Night blev fartfylld.

Innan start gick snacket om hur Simon Imark skulle kunna hålla undan för Gustav Bergman och om Emma Bjessmo skulle fånga in Ärlalöparen Susen Lösch. Om ungdomarna i Pöbelinaklassen hade någon chans mot ärrade damer var det inte så många som funderade på, inte heller om Albin Andersson, Ravinaren, skulle klara av pressen i Pöbelklassen.

Snättringe SK genomförde ett strålande arrangemang och införde även en nyhet. Den bestod i att alla klasser var flätade i varandra vid våg/jaktstarten. Det innabar att det strömmade igenom Herrar, Damer, Pöbel och Pöbelinor i ett tempo med upp till 50 löpare på en minut, vid starten. Det visade sig gå alldeles utmärkt och vid den gafflade förstakontrollen snurrades det ordentligt, en perfekt spridningsmetod alltså.

Vid uppropet konstaterades att Simon Imark inte kom till start. Tyvärr fick han fördriva kvällen på näraktuen för en infekterad fot. Nu fick Gustav Bergman en "behaglig" resa och vann både etappen och totalen.

Emma Bjessmo susade förbi damkollegan Susen redan vid första kontrollen och kontrollerade händelserna fullt ut till mål. Klar vinst före just Susen och trean Louise Markstedt, OK Södertörn.

I Pöbelinaklassen visade ungdomarna bra takter. Amanda Granqvist, Ravinen vann före Julia Davidsson, Ärla och Vera Rolfsson, Skarpnäck. Ungdomliga Matilda Lindh och Kajsa Bogren, Sundbyberg kompletterade Amanda som ungdomsstjärnor och fick motta uppmuntringspris.

Simon Hector, Snättringestjärnan har haft skadebekymmer i vinter. Nu efteranmälde han sig till gästspel och som sist startande avancerade han i fältet till slutlig seger i Pöbelklassen. Albin Andersson var snabb, men ibland går snabbt fel vilket resulterade i ett tapp till placering två. Trea blev Michael Refors, Järla. De bästa ungdomskillarna som prisades blev Isak Gelius, Snättringe, Olle Kallur, Ravinen och Jakob Gadefors-Nau, Haninge.

Finalen avslutades med traditionsenlig prisutdelning där uppmuntrande priser i god mängd delades ut. Närvaro förutsätts alltid för att erhålla priser, så uppslutningen var god och ganska manngrann när utlottningen av en pannlampa i världsklass verkställdes. Det blev Jakob Gadefors-Nau som fick glädja sig åt en sprillands Vega från Mila. Två pris samma kväll, tjacka lott!

StOF:s Elitmiljöverksamhet, via vikarien Lasse Forsberg, avslutade kvällen med att tacka alla som deltagit och arrangerat denna version av Mila Stockholm By Night och inbjöd till ny säsong i november. 

Totalresultatet


Julia, Amanda och Vera efter målgång


Smart med kartor med etikett där namn och starttid framgick. Inga problem att få iväg 160 pers på 5 minuter.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter