Svensk Orientering logotyp
14.09.2019

Lång-SM-helg i Hälsingland

Orientering
14 september, snart första start i kvalet till SM-lång.

Knappt 400 anmälda känns som lägsta siffran på många år. Vad händer inom svensk elitorientering?
Oavsett många eller färre anmälda än tidigare så kommer det att starta världsstjärnor från när och fjärran på årets SM. Stockholm bidrar i det fallet med världsmästare och DM-mästare i parti och minut. Frågan är hur länge till vi kommer få se stjärnor på SM? Orienteringsförbundet satsar med Webb-TV sändningar från tävlingarna och vi får alltså chans att se våra hopp live på dataskärmarna. Kanske borde det satsas mer på utvecklingsmiljöer i distrikten också? För egen del får det bli eftersändning från live-TV, för först ska det bli en runda på Attundas medeldistans, kan kanske ge lite egen utveckling.

Vi håller tummarna för bra kvallopp för hoppen från Stockholm och ser fram mot fest och surströmmingspolska efter morgondagens final. Minst två guld?

En liten uppmaning till Svenska Orienteringsförbundet som avslutning. Nu är det dags att satsa bredare på utvecklingen i klubbarnas och distriktens utvecklingsmiljöer! Trenden med färre antalet deltagare på SM-lång måste brytas. Färre landslagsläger och mer regionala aktiviteter? Distriktsförbunden kan hjälpa till, bara dom får frågan och möjligheterna! I alla fall kan Stockholms Orienteringsförbund vara en part.

/Lasse Forsberg

mer om SM

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter