Svensk Orientering logotyp
10.10.2016

Lidingö bäst i Stockholm, Halden i världen

Orientering
Som vanligt blev 25manna en rafflande tävling med 10 lag inom 3 minuter. Lidingö blev bästa Stockholmslag, medan Halden fick titulera sig som bäst i världen

Från start var det Tampereen Pyrintö som tog initiativet. Finnarna gick loss redan på första sträckan och höll den ut på sträcka 3. I det läget var Tullinge tvåa och Ravinen trea, medan Lidingö smög bakom som nia. IFK:arna Göteborg och Lidingö gjorde ett lyft på sträcka 3 och växlade i täten. Tullinge fortsatte bra växlade som sexa, ca 2 minuter efter. Ravinen tappade något ut på fjärde sträckan som 16:e men tidsdifferenserna var inte så stora. Halden började röra på sig efter en lite seg start.

På sträcka fyra hände inte så mycket, men på de kommande desto mer. Halden kunde bland annat slänga in världsmästare Olav Lundanes på sträcka fem och startade upphämtningen. Via idel gamla världslöpare på sträcka sex gick man i topp som man i princip aldrig tappade.
IFK Göteborg gick i och för sig ut strax före stafettvärldsmästaren Magne Daeli på sista sträckan, men ingen trodde väl på allvar att änglarna skulle kunna vinna.  Lidingö fortsatte bra var topp fem på ut på sista i en klunga med Tisaren, Tampereen Pyrintö och KooVee. Dessa var dock över 5 minuter efter Göteborg och Halden i det läget.
Tullinge tappade lite på mittensträckorna medan Ravinen höll jämna steg med lagen i täten och till och med plockade tid på näst sista sträckan via Helena Jansson, som drog fram en klunga där Södertälje Nykvarn, Linné, Hiidenkiertäjet och IFK Mora fanns med.

Nu blev det lite dramatik. Halden och Göteborg gick lite knackigt och Göteborg försvann från toppen.  KooVee, Tamperen, Lidingö gick hårt, Tisaren gjorde några små misstag och blev upplockade av klungan med bland annat Ravinen där man gick allra snabbast. Halden tappade sekund för sekund och vid förvarningen var de bara 30-talet sekunder före Lidingö, KooVee och Tamperen. ”Ravinenklungan” var minuten efter och fortsatte plocka. Halden höll dock undan till seger, medan det blev tuffa spurter om placeringarna bakom. Fredrik Bakkman ser ut att ha behållit formen från VM eftesom han tog in Lidingö som trea i en tät kamp med Daniel Hubmann. Gustav Bergman kunde inte svara upp mot Mattias Kyburz, Albin Ridefelt, Jonas Leandersson, tog dock in Ravinen som tia, ca 3 minuter efter.

Tullinge avslutade bra och kom i mål som 18:e ca 13 minuter efter Halden . Järla hade inte riktigt flytet även om starten var bra. De hade dock några mindre bra sträckor på mitten och blev tills slut 21:a.

Bra arrangerat av 25mananföreningen med Snättringe SK och OK Södertörn som huvudansvariga! Det var väl bara solen som saknades?

Resultaten

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter