Svensk Orientering logotyp
30.08.2019

Mästerskapsperiod

Orientering
Höstsäsongen går in i en intensiv period. Sommaren går mot höst och många helger med viktiga och roliga mästerskapstävlingar stundar. För oss i Stockholm väntar nu DM-tävlingar helgerna två, först ut är DM-medeldistans och DM-långdistans.

Sundbybergs IK och Waxholms OK har offsettryckt kartor och finputsat terrängen på Bogesund och vi bävar lite för terrängen vid "dödens triangel". Nu ska vi inte överdriva det hela, men just den där terränglådan hör till de mest tekniskt krävande i Stockholm, detaljrikt och snyggt är det. Men igen ska behöva vara orolig för triangeln i övrigt.

Extra grillkrydda kommer nykorade världsmästaren i stafett, Gustav Bergman, att bidra med och han tar med sig formstarka hustru Helena.  Johan Runesson, även han världsmästare i stafett vid VM i Norge och VM-femman Ruslan Glebov kommer givetvis att utmana i H21-klassen men vilka vill utmana i D21?
I juniorklasserna ska det tävlas om både DM och juniorpriser. Även här kan Stockholm och Ravinen visa upp VM-medaljörer och inte minst O-Ringenvinnare på startlinjen. Men Axel Granqvist fick smisk av kamrat Erik Herne på en av tävlingarna vid Åvingedubbeln, så det måste det hållas hårt i kompassen om man ska få guld i H20-klassen. Ella Sjöberg från Tullinge får anses vara favorit i D20-klassen och Petrina Costermans, Järla, kommer få kämpa för att besegra Tilde Backlund, Södertörn i D18. Hur är det med Jesper Lidmar från Snättringe? Han dubbelvann DM i H18 förra året och segrade på Åvingedubbelns långdistans nu senast, så formen finns. 

Vi kan konstatera att det finns goda möjligheter till roliga tävlingar och att frotera sig med världsstjärnor i helgen. Passa på att skaffa autografer, bättre möjligheter har knappast funnits vid en DM-tävling!

Föresten, DM ingår i StOF:s ungdomspriser UP. Ska Marcus Stenebo, Attunda OK och Hannes Mogensen, OK Ravinen slå i taket, inget är omöjligt. Vad har ravinenduon Amanda Granqvist och Wilma Mårtensson för tankar i takfrågan?

Ställningen i UP

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter