Svensk Orientering logotyp
06.06.2016

Medaljer till Stockholm vid Sprint-SM i Ronneby

Orientering
Långhelg med Nationaldag är som klippt för orienteringsevent. Många i den svenska eliten valde att fira 6 juni i Blekinge och tävla om SM-titlar i sprintorientering. SM-guld och ett flertal ädla medaljer och podieplaceringar blev det.

Vid den individuella sprinten som avgjordes på södagen, fick Stockholm inga segrar men två silvermedaljer och nio som fick vara med på prispodiet. De äldare vallörerna togs av "ständiga medaljören" Simon Hector, Snättringe SK i H20-klassen och Helena Jansson, OK Ravinen i D21. I Simons fall var det bara sekunder från gulet, medan Helena fick vika sig för en för dagen överlägsen Tove Alexandersson, Stora Tuna. Precis utanför topp tre, alltså på fjärdeplatser, kom Simon Imark, Tullinge SK i H18, Karoln Ohlsson, Järla i D21 och Gustav Bergman, Ravinen i H21. Femma i D20 blev Amanda Berggren, Tullinge, medan Vilma Karlsson, Snättringe SK och Axel Granqvist, Ravinen blev sjuor i 18-klasserna. Helena Karlsson, IFK Lidingö och klubbkamraten Öystein Kvaal-Österbö, kom båda nia i seniorklasserna och Hanna Hänström, Täby OK, kom tia i D18. Alla fick alltså stå på podiet tillsammans med de övriga pristagarna. 

Här är fde ullständiga resultaten

Vid Sprintstafetten som avgjordes på nationaldagen vann överraskande OK Ravinen guldet före fjolårsvinnarna Stora Tuna och och OK Linné.I laget sprang Josefin Klintberg, Emil Granqvist, Gustav Bergman och Helena Jansson. Segern var alltså lite oväntad, men desto trevligare. Det var nog många som var säkra på att Stora Tuna skulle vinna när de var i ledning vid sista kontrollen, men Helena Jansson visade grymma sprinttakter och spurtade ner Tove Alexandersson. Järla och IFK Lidingö som var med i absoluta toppen efter tre sträckor, blev till slut ej godkända på grund av fel eller missad stämplling.

Resultaten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter