Svensk Orientering logotyp
11.12.2018

Ny mötesplats för idéer om framtiden

Orientering
I samband med och parallellt med träff #2 i projekt 15-16 inbjuder Stockholms OF och Elit- och utvecklingsmiljö Stockholm-Södertälje till ett idéseminarium med framtidstema.

Frågan om hur vi får fler att fortsätta in i junioråldern är komplex och bör besvaras efter bred analys och bemötas med en mångfald av lösningar. Ett bidrag till analysen säger att det saknas rätt kompetens för att ta hand om åldersgruppen i alla de avseenden som krävs. Ett annat bidrag är att det finns anledning att se över hur klubbarna organiserar kring juniorerna – att det alltför ofta står och faller med enstaka föräldrar om det finns någon verksamhet eller inte. Slutligen handlar det om ledarskap – att även de som är i juniorålder behöver tas omhand och ordnas för.

I samband med och parallellt med träff #2 i projekt 15-16 den 9 februari vid Rudbecks gymnasium inbjuder Stockholms OF och Elit- och utvecklingsmiljö Stockholm-Södertälje till ett idéseminarium med framtidstema. Vi hoppas samtliga klubbar kan medverka.

Här är inbjudan med bakgrundsbeskrivning.

Till anmälan

Agendan harmonierar med de diskussioner som samtidigt förs bland ledare inom Elit- och utvecklingsmiljö Stockholms- Södertälje. Vi kommer att göra övningar och föra diskussioner med rubriker som

”mot världens bästa landslag genom rektangeln”

”från högstadieungdom till gymnasiejunior”

”klubbens ansvar – organisering, utbildning och ledarskap”

Vi kommer också att vilja ta upp formerna för aktiviteter i en gemensam utvecklingsmiljö:

  • Öppna träningar
  • Öppna läger

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter