Svensk Orientering logotyp
28.05.2016

Nysilver till Gustav

Orientering
Det blev ytterligare ett silver till Ravinens Gustav Bergman när EM, medeldistans avgjordes på fredagen.

Det var ett silver med gyllene smak, för efter mer än halva banan ledde han med halvminuten. Nu är det ofta så i orientering, för en sten i ett grönområde är aldrig lätt och när Gustav dessutom kommit ikapp tjecken Nykodym strax innan, kanske det blev lite ofokus och 1 minuts bom. Nu blev det repris från sprinten, för Matthias Kyburz, Schweiz vann guldet med 30 sekunder. Trea kom fransmannen Lucas Basset.

I damklassen var Tove Alexandersson, Sverige och Stora Tuna OK överlägsen segrare. Hon och tvåan Judith Wyder, Schweiz, verkade vara klart starkast för dagen. Men eftersom Judith gjorde misstag i början, var Toves seger till slut ohotad. Trea blev finska Marika Teini. Helena Jansson, Ravinerskan, hade inte farten för dagen. En sjundeplats blev det till slut, ca 3.30 efter Tove. Anna Bachman, IFK Lidingö var också med i finalen, men fick en riktigt dålig start, miss med 2 minuter redan på första kontrollen. Det blev tack för kaffet och en 20:de plats efter en bra kämpainsats.

Idag, lördag avslutas EM med skogsstafetterna. Ska Stockholm och Sverige ta ytterligare guld? Ingenting är omöjligt och terrängen verkar stenbunden, så varning för Gustav Bergman i Sveriges lag 1.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter