Svensk Orientering logotyp
03.07.2018

O-Ringen och Bageerastafetten

Orientering
Varje år sedan 2006 genomförs en ungdomsstafett i samband med starten av O-Ringen. I år heter den Bageerastafetten och Stockholm har två lag med på startlinjen i Ö-vik. Ett Röd-Vitt och ett Vit-Rött lag.

Som traditionen bjuder tas lagen ut på så kallat amerikanskt vis i samband med Sprint-DM. Innebär att segrarna och de som placerat sig tvåor och treor i D14, D16, H14 och H16 är med i lagen eller står som 1:a och 2:a reserver. Då det, i synnerhet i sprint, är små marginaler kan vi för enkelhetens skull sätta ettorna i ena laget och tvåorna i det andar. Reserver går såklart in på platsen för den som utgår. Därför ser lagen ut så här:

Lag Röd:
Ida Österberg, Gustavsbergs OK, Amanda Granqvist, OK Ravinen, Marcus Stenebo, Attunda OK, Lukas Werner, IFK Lidingö.

Lag Vit:
Elisabeth Larsson, OK Södertörn, Ronja Ståhl, Sundbybergs IK, Ludvig Lange, Tumba-Mälarhöjden, William Grunder, Järfälla OK.

Det blev finfina placeringarna 10 för lag Röd och 18 för lag Vit, 2 resp 3 minuter efter vinnande Göteborg. Bra jobbat lagen.

O-Ringen 2018 blev som vi hoppades, lite extra. Vilka bra tävlingar och vilken terräng! Stockholmslöparna trivdes verkligen och det var flera som tog totalsegrar. Så pass många bra resultat att vi hänvisar till O-Ringen online. Dock måste vi nämna Simon Imark som blev tvåa i H20E i tuff spurtkamp med Isak von Krusenstierna. Ruslan Glebov OK Ravinen kom tvåa i H21E och Anna Bachman, IFK Lidingö sexa i D21E, Hanna Hänström, OK Ravinen sexa i D20E, Elias Tidevall fyra i H18E, Tilde Backlund sexa i D18E.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter