Svensk Orientering logotyp
14.06.2019

Överaskande silver till Ebba

Orientering
Svenska Mästerskapen i Ultralång distans genomfördes på nationaldagen i Alfta. IFK Lidingö och Snättringe SK fick fler anledningar att hissa flaggan i skyn.

Lite i skym undan avgjordes SM i Ultralång distans på nationaldagen. Tävlingen arrangerades i Alfta i samband med att veteranerna fightades om Veteran-SM medaljer. Som brukligt bjöds på utmanande hälsingeterräng. Utmaningen i hälsingland består oftast i kupering, detaljrika sluttningar och stenbunden mark. Så var det även denna gång, men även kryddat med björnspillning.  Veckorna innan tävlingarna kom en av arrangörsfunktionärerna i närkontakt med en björnmamma med barn, vilket inte var så lyckat. Hur det nu än var så gick det bra för både arrangörer och deltagare, det blev inga jobbiga incidenter med varken björnen eller den utmanande hälsingeterrängen. Björnrika traker kanske till och med höjde tempot någott hos de tävlande? Hur som helst så sprang stockholms elitkader riktigt bra och något överraskande sprang Ebba Gansland från IFK Lidingö så imponerande bra att hon tog sig i mål som tvåa i D20-klassen. Hon var slagen av segaren Vilma von Krusenstierna från OK Kåre med halvminuten. Vi är nog flera som inte har riktigt koll på Ebba, så vi hoppas på en intervju med henne vad det lider.

Andra stockholmsorienterare som gjorde fint ifrån sig var Simon Hector, Snättringe SK. Hen blev trea i en ganska utspridd H21-klass. Vann gjorde snabblöparen Olle Kallered, Stora Tuna och tvåa blev stockholmsbekante Filip Dahlgren, Hagaby GoIF. Det blev alltså ytterligare en SM-medalj för Simon som i år har tagit ett steg i sin utveckling.

Bakom de ädla medaljörerna sprang flera starkt, till exempel kom Emil Granqvist, Ravinen 4:a i H21, Erik Herne, Ravinen 5:a i H20, Linnéa Claesdotter, Lidingö 5:a i D21, Oskar Edvardsson och Johan Langerak från Järfälla 6:a i H20 respektive H18.

Bilden kan innehålla: 6 personer, personer som ler, personer som står, skor, himmel och utomhus

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter