Silva League lyfte Tranås.
02.05.2014

Silva League lyfte Tranås.

Orientering
Silva League mellanlandade i Tranås dagen före 10MILA. Stockholms och flera av världens bästa orienterare var självklart med.

Exakt, för här var EM-mästaren Jonas Leandersson, världens bästa tekniker, Thierry Gueorgiou och outtröttliga Tove Alexandersson. Men det var Simon Hector från Snättringe som man ska imponeras av mest. I den kyliga eftermiddagssolen tog han sin tredje seger på raken med god marginal. Snacka om stabil.
Gustav Bergman, Ravinen, är också stabil. Liksom Simon behärskar han allt från sprint till ultralång. Landslagskollegan Jerker Lysell lyckades undvika det sedvanliga strulet och fick nu till alla stämplingar. Han vann knappt före Gustav, men i och med den fina prestationen toppar Gustav H21 i sammandraget. Simon ligger tvåa i H18.a klassen, trots att han stod över tävlingen i Finspång.

Andra som ska uppmärksammas lite extra är Assar Hellström, Ravinen som blev tvåa i H20-klassen och Hanna Korhonen, Haninge som blev fyra i D18-klassen.  I Assars fall innebär det andra plats i sammandraget.
Emma Bjessmo var inte riktigt i toppossition för kvällen, men en åttondeplats ger henne en femteplats i sammandraget och ett bra utgångsläge inför finalen. Samma gäller Karolin Ohlsson som även hon ligger femma i totalen.

Finalen ja. Silva League tar en liten kort paus till 24 maj, för att låta landslaget få chans att förbereda sig inför VM i Italien. Avslutnigen sker i Luleå, där det blir sprint, medel och kort lång (hur f-n kan man ha kort lång?). Lycka till!

Karro på Silva League i tranås
Karolin Ohlsson fick inte riktigt till det i Tranås.

PS. Vi vill informera läsaren om att det förutom ovan nämnda fanns utländska legolöpare som representerade stockholmsklubbarna. Flera av dem gjorde bra prestationer även dom. D.S 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter