Svensk Orientering logotyp
12.05.2018

Silver till Karolin, chans till mer medaljer när stafetten och långdistans återstår

Orientering
Europamästerskapen i Schweiz har inte varit någon klang och jubelföreställning för Stockholm. Sjukdom och skador, men även ett sprintstafettsilver till Karolin Ohlsson.

Terrängen i det allra sydligaste Schweiz är verligt speciell. Kraftig kupering och detaljfattiga sluttningar har varit en utmaning. Som tur är har Sverige Tove Alexandersson som tar hem medaljer, guld och silver hittills. Men även Stockholm har varit med och bidragit. Karolin sprang sista sträckan i sprintstafetten efter att Tove fått lämna återbud på grund av skada. Hon såg till att Sverige tog en silvermaedalj efter omöjliga Schweiz. Skada har även Gustav Bergman, vars knä testade hållbarheten i den schweiziska bergrunden. Inget mer springa på några veckor blev resultatet av detta. Helena Bergman sprang medeldistansen och kom in på för henne beskedliga 13.e plats. Nu är hon dessutom sjuk. Emma Bjessmon har inte fått till det riktigt, men det var i och för sig få av svenskarna.

Idag lördag har Karro och Emma chans att visa sig stronga och kluriga. Skogsstafett står på programmet där Gustav och Helena får stå vid sidan och se på. Att något lag ska kunna slå Schweiz damer och herrar vete katten. Men i en spurt kommer i varje fall inte Karolin vika ner sig.

På söndag avslutas EM med långdistans. Då får Emma och Karolin ytterligare möjligheter att visa sig starka. Topp 10 för Karro är realistiskt, men att bli medaljör blir tufft i den speciella terrängen.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter