SISU:s grundkurser görs om
20.12.2018

SISU:s grundkurser görs om

Orientering
SISU erbjuder breda icke grenspecifika tränarutbildningar som ger en god grund för ledar- och tränarskap inom orienteringen. Grundutbildningen är just nu på väg att göras om.

SISU:s grundutbildningar ger en stabil grund för utbildning av tränare och ledare inom orienteringen. SISU:s kurser är allmängiltiga - alltså inte grenspecifika. Grenspecifik ledar- och tränarutbildningar administreras av grundutbildningar hos Svenska Orienteringsförbundet (barn- och ungdomstränarutbildningar som vanligtvis genomförs i slutet av november) och Stockholms Orientieringsförbund i form av olika fördjupningskurser ledar- och tränarskap.

SISU grundtränarutbildning gick tidigare under namnet "Plattformen". Denna är nu ersatt med Grundutbildning för tränare (GFT) och genomförs under en kväll i Solna, genom självstudier och en avslutande helhelg vid Bosön. Fortsättningskurserna hos SISU, Grundtränarutbildningarna (GTU) finns fortfarande kvar som påbyggnad på Plattformen men kommer under 2019 fasas ut till förmån för nya påbyggnadskurser från GFT.

Under Utbildningsfliken här på hemsidan kan du läsa mer om GFT samt se hela utbildningskalendariet där man också kan anmäla sig till kurserna.

StOFs utbildningstrappa. Klickbar bild.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter