Svensk Orientering logotyp
05.10.2015

Sjunde raka för Ravinen, Tullinge hoppar upp en plats

Orientering
OK Ravinen fortsätter vinna i Ungdomsserien. När Sundbybergs IK arrangerade finalen så fint i stadsmiljö i Kista, vann Nackaklubben sin sjunde raka seger. OK Södertörn och hårt spurtande Tullinge SK hade en tät fajt om silvret, bara några få poäng skiljde när klubbarnas sista löpare gick i mål.

OK Södertörn utropades som tvåa, men efter tävlingen har arrangören gjort en extra kontroll av alla stämplingar, visar det sig att en av Tullinges löpare inte blivit rättad efter en tidigare felkkodning av en kontroll. Vips fick Botkyrkaklubben mer poäng, 19 poäng mer för att ta över som tvåa. Arranören beklagar att de inte var observanta nog vid defileringen i målfållan.

Det var mycket man kunde glädjas över denna höstsöndag i Stockholms Stads norra "utmarker". Det var 25:e gången som ungdomsserien arrangerades i nuvarande form och det firades genom att för köra finalen över sprintdistans. Det var roligt, för det slog väldigt väl ut och kanske var det tävlingsdistansen som gjorde att rekordmånga ungdomar deltog. Över 950 ungdomar var anmälda och 823 kom till start och kämpade hårt för sin klubb.
Annat som var roligt var att det som vanligt var många spännande kamper om placeringarna, inte bara om de ädlaste medaljerna. Snättringe SK flåsade både Södertörn och Tullinge i hasorna, Järfälla flåsade Tumba-Mälarhöjden där bak, Sundbyberg flåsade Järfälla i hasorna. Attunda hade häng på Sumpan. Både Järla och Skogsluffarna fick ligga på för att hålla undan för kämpande Skarpnäcks OL, Haninge SOK, IFK Enskede, Waxholms OK, OK Älvsjö-Örby, IFK Lidingö och Täby OK. Enskede var riktigt på hugget vid finalen. Under dagen plockade dom placering för placering i totalen och till slut renderade deras insats titeln "Årets Bubblare". Stackars Skarpnäcks OL som låg bäst till innan finalen, de blev snuvade på den konfekten av grannklubben.
Det fanns annat att glädjas åt. Till exempel fick arrangerande Sundbybergs IK, Skogsluffarna, Tullinge SK och OK Ravinen tre klassegrar var. OK Södertörn och IFK Enskede fick två, Attunda OK, Gustavsbergs OK, IFK Lidingö, Järfälla OK och OK Älvsjö-Örby tog varsin klasseger. Totalfyran Snättringe SK och femman Tumba-Mälarhöjden tog inga klassegrar, men å andra sidan var det inga som "föll igenom" utan alla spang jämnt och bra och det var ju glädjande.

Här är resultatet av Ungdomsserien 2015. Grattis alla väl kämpande ungdomar och klubbledare.

.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter