Svensk Orientering logotyp
30.09.2020

SM-framgångar för Stockholm på SM och USM

Orientering
SM-tävlingarna i Göteborgstrakterna och Ungdoms-SM i Jönköping gick enligt förhoppningarna. Tre SM-guld och massor med topp 10-placeringar blev facit.

Framför allt Ravinen hade fina dagar. 2 guld av "omöjlige" Gustav Bergman och överaskande guld för Edvin Forsberg på Ungdoms-SM och därutöver ytterligare fina plakettplaceringar.

Trevligt var att SVT sände från Göteborg och trots usla förutsättningar för GPS-uppföljning fick vi ändå chansen att live se massor av snabba Lidingötjejer som navigerade säkert och snabbt, dessutom unga utvecklingsbara pojkar från Tullinge, Snättringe och Järla som visar att Stockholm har bredd.

Det vi inte fick se i bild var att flera av Stockholms juniorer sprang snabbt och bra. Bäst gick det för Fredrik Glännefors, Söders som blev 2:a i H18 medel, Tilde Backlund, Södertörn som blev 3:a i D20 lång, Petrina Costermans, Järla, 5:a i D20 medel och Amanda Granqvist, Ravinen som blev 5:a i D18 medel.

Resultaten från SM-medeldistans
Resultaten från SM-långdistans

Att Stockholm alltid visar framfötterna vid Ungdoms-SM är ett känt fenomen, inget undantag i år.  Nedan de främsta resultaten.

D16:
Fredrika Nordquist, Täby, 5:a

H16:
Edvin Forsberg, Ravinen, 1:a
Ludvig Lange, Tumba-Mälarhöjden, 2:a
Marcus Stenebo, Attunda, 4:a
Jesper Åkesson, Järfälla, 9:a

H15:
Hannes Mogensen, Ravinen, 3:a
Linus Forsberg, Ravinen, 9:a

Alla resultat

 

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter