Svensk Orientering logotyp
22.09.2016

SM-helg 2, Medel och Stafett

Orientering
Ett guld, ett silver och ett brons blev facit för Stockholm vid förra helgens SM-tävlingar i Blekinge. Nu satsas för mer medaljer då SM-medeldistans och stafett stundar.

Långdistans i bokskogsterräng var kämpigt för Stockholms seniorer. Fredrik Bakkman tog i och för sig bronset och Anna Bachman en fjärdeplats, men i övrigt var det lite tunnt med seniorframgångar. Herrjuniorerna levererar  fortsatt bra, men även där finns behov av mera kart och bananalyser. Kollar man sträcktiderna visar det sig att vägvalssträckor är något stockholmseliten får träna mer på. Det är inget man löser till helgen, men för att kunna leverera på internationell nivå framöver behövs mer träning i vägvalsbedömningens och högfartslöpningens ädla konst.

När nu medeldistansen och stafetten stundar blir det troligen inte några stora vägvalsproblem, utan nu talar mycket för finorientering rakt på. Kan det vara Stockholms melodi? Vi hoppas det såklart. Gustav Bergman ska väl försvara sitt medelguld från förra årets tävling i Hemfosa och det blir spännande att se om Helena Janssons stukade fot har återhämtat sig och om hon kan matcha Tove Alexandersson. Grabbarna Simon lär väl fortsätta leverera topplopp, men vad vill juniortjejerna och övriga juniorgrabbar svara med? Vi får se i helgen, terrängen borde i varje fall passa.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter