Svensk Orientering logotyp
15.09.2017

SM-helger i Örebro på G

Orientering
Att vilja vara en del av världens bästa orienteringsnation och även vinna stora titlar individuell, det kräver mycket fokus och energi. Efter två DM-helger är det dags för höstens nationella elithöjdpunkt, SM i Örebro

Örebro/Hallsberg har redan genomfört fyra SM-arrangemang i år, Natt-SM i april, Ultralång i maj, Sprint-SM och dito stafett i juni. Nu är det alltså dags att slutföra finalhelgerna för Närkeklubbarna och elitsverige Det är inte annat än att man kan tycka att det är i mesta laget med alla dessa mästerskap, för det är ju inte bara SM som  kräver uppmärksamhetksamhet. Ska man vara en del av elitsverige i orienteringslöpning, då har du Världscup, Europamästerskap, Världsmästerskap och alla förberedelser för det, sedan har du ett anta viktiga arrangemang som tar energi men ger prestige, typ 10MILA, Swedish League, Jukola mm.

Hur som haver så är Stockholms bästa orienterare på väg till Örebro för SM-långdistans nu till helgen, SM-medeldistans och Stafett nästa helg.

Vi tror på fina framgångra i vanlig stockholmsordning. Helena Bergman, Gustav Bergman, Anna Bachman, Helena Karlsson, Jens Rönnols, Karolin Ohlsson, Signe Klinting är nog de seniorer som har bäst chans på ädlare  medaljer. Bland juniorerna hoppas vi att Simon x2 fortsätter leverera. Det skulle inte överaska om Axel Granqvist, Oskar Edvardsson, Emma Hagrot och Anna Dahlgren-Rosén får till det, det visade dom om inte annat vid de tidigare SM-tävlingarna i Örebro/Hallsberg.

StOF säger lycka till och startar redan nu upp Livebevakningen.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter