SM-helgerna startade med dubbla guld
19.09.2016

SM-helgerna startade med dubbla guld

Orientering
I helgen var det SM-tävlingar för både ungdomar som höll till i värmländska Karlstad och juniorer och seniorer som sprang i västraste Blekinge.
Till USM åkte Stockholm med en fullastad buss med hela 63 ungdomar och de tävlade i både sprint och lång innan de avslutade med den prestigefyllda distriktsstafetten.
Sprinten bjöd på relativt enkla banor i anslutning till  Universitetsområdet. Sundbybergs Kristoffer Tengroth visade att förra årets sprintguld inte var någon tillfällighet när han tog hem bronset i H16 trots lite missar på vägen. Skogsluffarnas Elias Tidevall tog även han brons i H15.
Fullständiga resultat
 
På lången bjöds det inledningsvis på extremt snabbsprungen tallhed då banorna startade på Sörmon strax väster om Karlstad som ni säkert sett om ni åkt E18 genom Karlstad. Avslutningen av banorna gick i mer "normal" skog. Snabbast av alla sprang Södertörns Tilde Backlund som tog hem guldet i D15. Elias Tidevall visade återigen att han tillhör de allra bästa och tog hem ett nytt brons i H15.
Fullständiga resultat

På söndagens distriktsstafett gick Pugh Rogefeldts "Stockholm, Stockholm stad i världen" på repeat. Bästa Stockholmslag blev 4:a och 6:a efter att ha haft segerchans ända i mot slutkontrollerna.

På SM i Blekinge blev resultatet tre herrmedaljer. Juniorerna Simon och Simon vet vi är duktiga och fyllde på prisskåpet ytterligare med ett guld (Hector, H20) och ett silver (Imark, H18). I H21 tog Lidingös Fredrik Bakkman hem bronset efter Linneduon Rassmus Andersson och Albin Ridefelt. Bästa dam blev Anna Bachman som blev 4:a i D21.
Fullständiga resultat 
På fredag fortsätter SM-tävlingarna med medeldistans (fredag-lördag) och stafett (söndag) i östra Blekinge. 

 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter