SSK 2022 userievinnare
03.10.2022

Snättringe vann Ungdomsserien 2022

Orientering

Bild: Lars Forsberg

Snättringe SK vann Ungdomsserien 2022 efter en tuff kamp med Tullinge. SSK få nu uppdraget att fixa till en skylt att limma fast på den stora bucklan som de får sköta om till nästa års final.

Finalen som arrangerades av OK Ravinen i Skarpnäck blev över lag väldigt spännande. Snättringe och Tullinge byttes om i täten, men till slut kunde SSK i kraft av 16 fler startande ta bucklan med sig hem till Huddinge med endast 66 poängs övervikt. Det var inte bara om segern som det var tajt. Trean Järfälla jagades hårt av fyran Tumba-Mälarhöjden, men höll undan. Femman Sundbyberg var i ett litet vakum, men sexan Ravinen hade fullt upp att hålla undan för Järla IF, spännande var det. Järla fick som grattis ett stipendie av Skogskarlarna som årets uppstickare. Resultatet finns i mappen Ungdomsserien under fliken Ungom ovan.

Tävlingsledarna Jenny Tirén-Berg och Malin Lindskog hade trimmat ihop en bra arrangörsskara och fick till en riktigt fin sprinttävling i vid Skarpaby skola i Skarpnäck. Det enda de inte lyckades fixa var brittsommar, men man får ju lugna ner sig kring kraven.

Banläggarna Vendela Rundström och Erik Lundqvist ska också ha beröm för bra sprintbanor som i huvudsak klarade av StOF:s anvisningar gällande beräknade vinnartider. 

Något att ta med sig för klubbledarna är att årets Ungdomsserie tappat ordentligt med deltagare. Vid finalen var det 744 anmälda, mot över 1050 för fem år sedan. Nu behövs krafttag för att vända trenden och åter komma in på det positiva spåret med ökat antal deltagare som varit tradition sedan 2012. Orieneringslöpning är en tävlingsidrott, så vi får hoppas att RF och SOFT uppmuntrar klubbarna med stöd till tävlande och skippar bidrag till pizzaträffar framöver. 

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter