Svensk Orientering logotyp
28.09.2017

Spännande när UP och U-serien avslutas i helgen

Orientering
Ingen kan väl undgått att känna av spänningen som ligger i luften? Både Ungdomspriserna och Ungdomsserien avgörs kommande helg.

På lördag har Gustavsbergs OK sista UP-tävlingen ute vid Artipelag på Värmdö. Det är alltså sista chansen att plocka in poäng och bli bland de 10 som får snygga bägare att sätta i prisskåpet. De främsta får dessutom lite stipendier från Skogsflickorna och Skogskarlarna. Alla som varit med i minst fem deltävlingar får varsitt flitpris som vi hoppas kan komma väl till pass. Det gäller nu att vara på plats och personligen ta emot priserna och publikens och ledarnas hyllningar.

Ställningen i UP inför sista deltävlingen

På söndag är det upplösningen i Ungdomsserien. Här är det mer ovisst än någonsin. Ravinen leder förvisso, men vi kan konstatera att både Järfälla och Snättringe har uppbådat stora skaror till finalen i Huddinge. Magkänslan är att Ravinen inte kommer kunna hålla undan för de bakomvarande, utan får inrikta sig på att inte hamna utanför topp 6, så tajt är det. Tullinge SK har en bra chans att försvara sin seger från 2016, men då krävs det fina resultat, eftersom de har färre anmälda än JOK och SSK.

Vem blir årets bubblare? Täby tog titeln i fjol och har fortsatt den positiva trenden, ligger 6:a inför finalen.

Aktuell ställning inför finalen

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter