Svensk Orientering logotyp
13.08.2015

Stentuff långdistans avslutade VM 2015

Orientering
När VM i Skottland avslutades, bjöds det på riktig långdistans i tuff vildmarksliknande terräng. Så pass vild att det blev svårt att få till radiokontrollerna och tracking.

Vi har vant oss vid att man numer ska kunna följa de stora arrangemangen online, via GPS och radiokontroller. Vid VM i Skottland hade man amitionen, men tyvärr inte kapaciteten. Riktigt jobbigt blev det för oss som sett fram emot en rafflande långdistans. Jo, det blev rafflande, men många minuters väntan i ovisshet, eftersom rapporteringen hackade betänkligt. Stockholms förhoppningar till medaljer infriades inte riktigt, men två topp 10-placeringar av Olle Boström, 7:a,  och Gustav Bergman, 8:a, blev det, vilket är mycket bra. Hade det varit simning eller fotboll skulle det nog blivit ett halvtimmes program i TV där prestationerna hade analyserats både framåt och bakåt.  Nu flöt orienterings-VM försynt förbi i Glen Affric och ett snyggt sammandrag i 24:an.

Summasummarum blev VM i Skottland ett lyckat event ur stockholmsprespektivet. Två bronsmedaljer och flera mycket hedervärda prestationer av inblandade, Helena Jansson, Olle Boström, Gustav Bergman och Karolin Ohlsson. Nu sätter vi focus på DM och SM i Stockholm!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter