Svensk Orientering logotyp
10.08.2021

Stockholm dominerade D21 på SM i MTBO

Orientering
Helgen 6–8 augusti genomfördes SM i MTBO i Örnsköldsvik. På programmet stod sprint, långdistans och medel. I D21 dominerade vi som distrikt med att ta guld- och silver på alla tre distanserna.

Starkast i D21 var Anna Tiderman, Haningen SOK som knep alla tre guldmedaljerna. Förutom Anna åkte även Stockholms tidigare stjärna Nadia Larsson, Fredikshof riktigt bra med att rada upp tre andraplatser bakom Anna. Riktigt tajt var det på den avslutande medeldistansen där det bara skiljde två sekunder mellan de två.

I H21, som var väl representerat av ett större gäng Haninge-åkare, var det Sebastian Svärd som var den starkaste åkaren. På medeldistansen blev det till och med ett delat brons.

I de två juniorklasserna var representation från distriktet inte så stor. Linus Albinsson från IFK Enskede var dock bara 35 sekunder från ett brons på sprinten.

I USM-klassen H16 var Stockholm representerat av Lidingöåkaren Alexander Dyberg som tog ett delat guld på sprinten, silver på långdistansen och brons på medeldistansen.

Förutom ovanstående klasser så var det också SM för veteraner. Ingen nämnd och ingen glömd men många var framgångsrika. Om vi räknar ihop alla medaljer för de tre loppen kan vi summera för sprinten 9 medaljer, för långdistansen 13 och för medeldistansen 11 st. Många av dessa 33 medaljer var såklart av den ädlaste valören.

Här hittar du alla resultaten för sprinten

Här hittar du alla resultaten för långdistansen

Här hittar du alla resultaten för medeldistansen

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter