Svensk Orientering logotyp
26.04.2019

Stockholm dominerar Swedish League

Orientering
Våren är som vanligt tajt. Stockholms elitmiljö har sprungit allt från stafetter till träningstävlingar. Även Natt-SM och andra deltävlingar i Swedish League. Snart väntar så finalen för SwLe och det på hemmaplan i Stockholm, helgen 3-5 maj.

Vi kan konstatera att det gått bra för våra adepter. Man har kunnat fira 100 år av orientering i Stockholm genom bland annat segrar på Natt-SM och i tre av sex klasser i Swedish League, ligger Stockholmslöpare först.

Anna Bachman, Lidingö har tränat bra under vintern vilket visat sig även resultatmässigt. SM-mästare i natt och ledare i SL som lovar gott inför kommande 10MILA, finaler i SL och VM.

Gustav Bergman, Ravinen startade säsongen med brons på Natt-SM och har därefter radat upp två raka vinster i Swedish League. Leder alltså inför final-tävlingarna i Nacka och Botkyrka.

Även juniorerna är starka i vår. Axel Granqvist, Ravinen vann Natt-SM och leder H20klassen i Swedish League. Tilde Backlund, OK Södertörn och Simon Frisk, Järla ligger tvåa och trea i Swedish League och har båda potential att ta sig upp överst på pallen vid finaltävlingarna som Järla IF och Tullinge SK ansvarar för.
Planeringen och finjusteringarna i arrangörsarbetet pågår för fullt och bankontrollanterna Annika Svensson och Jan Bojling hälsar från Solna att sprinten och medeldistansen i Nacka blir fantastisk. Lennart Bjursäter och Rune Rådeström vill inte vara sämre, de rapporterar att terrängen i Grödinge är perfekt för långdistans och final i Swedish League. Verkligen en ynnest att få vara bankontrollant i ett sådant här sammanhang. Nu avvaktar vi en vecka, sedan blir det rivstart med Fisksätrasprinten och Erstaviksmedeln innan Viadjakten avslutar SL-säsongen.

Lycka till!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter